derkam 03.12.07, 18:06 Dziewczyny czy warto kupić? Jaki model? Może poradzicie przy decyzji kupna prezentu dla znajomej i jej Zosi;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelles warto! 03.12.07, 18:54 Chustę zdecydowanie warto kupić. A jaką? Każdą: kółkową, wiązaną, poucha, mei taia czy podaegi. To zależy tak naprawdę od potrzeb (choć i tak kończy się na ogół na kilku). Czy będzie noszona tylko po domu czy na spacery też. Napisz w jakim wieku jest Zosia może łatwiej będzie coś doradzić. No i w przypadku prezentu pewnie cena też będzie grała rolę. Wiązanki kosztują od 189 (Nati) w zwyż. Kółkowe i pouche są najtańsze (50- 80 zł). mei taie i podaegi 100/150 zł. Odpowiedz Link
bonsai_88 Re: warto! 03.12.07, 19:11 Podobno źle się nosi w chuście Ifant [czy jakąś tak]. O innych nie wiem. Odpowiedz Link
nelles Re: warto! 03.12.07, 19:39 Zakładam że coś w rodzaju Infant czy Premax to torba na dziecko a nie chusta - tego na pewno nie warto! Wiem bo miałam Premaxa i w ogóle nie da się nosić dziecka. Odpowiedz Link
grimma Re: Chusta? 03.12.07, 20:31 przed zakupem prezentu warto podpytac znajoma o to jaki ma poglad na noszenie, jak jej sie widzi wychowanie mniej wozkowe... Odpowiedz Link
derkam Re: Chusta? 04.12.07, 00:21 Już podaję więcej szczegółów,Zosia ma miesiąc,chustę chcę lada dzień kupić,kumpela sama zajmuje się córcią,nie ma niczyjej pomocy,mam 1,5 roczne dziecko,ale chusty nie miałam,kupilam za 320zł nosidełko babybjorn i użyłam 3 razy...(bez komentarza!),ogólnie chciałabym ułatwić J. domowe rzeczy, mała lubi być na rękach, póki co mogłaby nie odrywać się od piersi,nauczona doświadczeniem wiem,że warto kupować porządne rzeczy i praktyczne,dlatego pomyślałam o chuście bo już wiem,że nosidełko się nie sprawdza.Koszt nie gra roli,ale fajnie by było żeby posłużyła dłużej.Mama Zosi jest aktywną osobą,więc pewnie chciałaby też jej używać na spacery,a jak jest zimą z chustami?Przepraszam za takie proste pytania :) Generalnie J. chciałaby taką rzecz dla małej i pewnie nawet jak nie jest zwyczajna, to będzie musiała się przełamać,bo chusta mogłaby ułatwić jej życie. Odpowiedz Link
primamama Re: Chusta? 04.12.07, 00:27 długa wiązana, długa wiązana i jeszcze raz długa wiązana :)), a zimą pod kurtkę-mała ubrana jak po domu+ ciepła czapka i szalik(na to co wystaje) i coś na nóżki bo lubią marznąć:) Odpowiedz Link
nelles Re: Chusta? 04.12.07, 21:16 Tak jak dziewczyny mówią - najlepsza będzie długa wiązana. Przy miesięcznym dzieciątku daje najwięcej możliwości. Odpowiedz Link
my_cha1 Re: Chusta? 04.12.07, 22:38 Ja bym pomyślała o wiązanej elastycznej. Co prawda sama nie miałam (taaa, a się mądrzę...), ale poczytałam sobie trochę na forum i sama dla kolejnego dziecka zamierzam na początek kupić elastyka. Potem może ją sprzedać i kupić tkaną. No, ale co do tego pomysłu, to lepiej niech się wypowiedzą mamy, które mają większe doświadczenie. W każdym bądź razie ja mam taki plan. A chusta to wg mnie super prezent!!! Odpowiedz Link
derkam Długa wiązana? 04.12.07, 23:58 Ale jaka, co to kochane znaczy :) Czy ta bebelulu to właśnie długa wiązana ;) Odpowiedz Link
andziulindzia Re: Długa wiązana? 05.12.07, 00:04 Długa wiązana to chusta która mierzy ok 5m długości i 70 cm szerokości. Od kogo i jakie chusty kupić w Polsce znajdziesz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44603&w=70204997&a=70204997 Odpowiedz Link