Dodaj do ulubionych

Znowu ludzie bez serca! Szok!

31.08.11, 20:13

allegro.pl/shih-tzu-suka-szczeniaki-cala-rodzinka-odchowana-i1797919326.html

Laura Maria- 29 listopada 1999
Albert Franciszek- 15 marca 2010

[url=https://www.suwaczek.pl/][img]https://www.suwaczek.pl/cache/37b9eb19f6.png[/img][/url]
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 31.08.11, 22:28
      Kurcze nie rozumiem tego. Psiaki zadbane, niby wszystko okey, ale czemu się pozbywają?. Wiecie żyję pare dobrych lat i nie mogę zrozumieć pewnych postępowań ludzi...
    • agatek28 Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 01.09.11, 16:53
      Nie wiem co powiedzieć...to straszne!
      • yoggi87 Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 01.09.11, 22:55
        Pozbywaja? LUDZIE !!! Moze maja powod? Moze nie... Niewazne.
        Jak wyrzucaja na ulice zle, jak oddaja do schronisk tez zle. Jak sprzedaja tez niedobrze.
        • cccykoria Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 02.09.11, 08:06
          yoggi87 napisała:

> Pozbywaja? LUDZIE !!! Moze maja powod? Moze nie... Niewazne.
          > Jak wyrzucaja na ulice zle, jak oddaja do schronisk tez zle. Jak sprzedaja tez
          > niedobrze.

nie zgodzę się z Tobą, jak można sprzedawać sunię z pieskami o czym to świadczy? jaki przykład dzieciom dają. To wszystko dla kasy , zero człowieczeństwa. Nie tylko shih tzu sprzedawali jak również inne pieski i koty i na fotce jeszcze dziecko trzyma.

do schronistka oddają z różnych powodów bieda właściciel/lka zmarła itd.To jest lepsze niż porzucenie pieska kota itp zawsze ktoś przygarnie i piesek dostaje szanse na lepsze życie.

Zawsze powtarzam stosunek do zwierząt jest miarą człowieczeństwa koniec i kropka.
          • an3czka2 Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 02.09.11, 08:40
            Tu się zgadzam z ostatnią wypowiedzią, stosunek do zwierząt jest miara człowieczeństwa. Nieraz usłyszałam że latam jak głupia ze świnką morską i wywalam kasę po klinikach, a mogę kupić ładniejszą za grosze i spokój. Dla mnie one były najcenniejsze i najukochańsze, warte każdej kasy. Każde zwierzę traktujemy w domu jak członka rodziny i wpoiłam to dzieciom. Zwierze to istota żywa i rozumna, i czuje tak samo jak my. Potrafią się wspaniale odpłacić bezgraniczną miłością i zaufaniem, czego nie potrafi wielu ludzi:). Pozdrawiam Ania z Lilą.
            • patkaa21 Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 02.09.11, 13:29
              Biedne psiaki:( ciekawe jaki jest powod ze cała rodzine chca sprzedac??
            • yoggi87 Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 02.09.11, 16:37
              Każde zwierzę traktujemy w domu
              > jak członka rodziny i wpoiłam to dzieciom. Zwierze to istota żywa i rozumna, i
              > czuje tak samo jak my.
              Absurd
              Mozna zwierze szanowac, kochac i co tam jeszcze, ale watpie zebys traktowala jak czlonka rodziny. Czlonkiem rodziny sa dzieci, maz itp., pies moze byc przyjacielem na lata.
              Ale nie wmowi mi nikt, kto sprzedaje szczeniaki za kase, ze traktuje psa jak czlonka rodziny, bo z psiej ciazy tylko hodowca czerpie korzysci, sam pies niestety nie.
              • an3czka2 Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 05.09.11, 09:28
                Nie wiem jak ty wychowujesz dzieci, ale ja właśnie tak:), i nie mam zamiaru tego zmieniać. Dla mnie to nie absurd, a życie. Mnie też tak wychowano. Zwierze to istota żywa i czuje!!! Ania:)
          • yoggi87 Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 02.09.11, 16:34
            > nie zgodzę się z Tobą, jak można sprzedawać sunię z pieskami o czym
            > to świadczy? jaki przykład dzieciom dają. To wszystko dla kasy , ze
            > ro człowieczeństwa. Nie tylko shih tzu sprzedawali jak również inne pi
            > eski i koty i na fotce jeszcze dziecko trzyma.

A jakby sprzedawali bez suczki to juz jest ok, tak? Ze niby Ci wszyscy hodowcy to z milosci i dobrego serca psy mnoza? W ogole nie dla pieniedzy?

> do schronistka oddają z różnych powodów bieda właściciel/lka zmarła itd
            > .To jest lepsze niż porzucenie pieska kota itp zawsze ktoś przygarnie
            > i piesek dostaje szanse na lepsze życie.

Zawsze? Moze shih tzu tak, ale nierasowego psa watpie. Wiekszosc z nich idzie do uspienia, w jaki swiecie zyjesz? Pewnie, ze schronisko lepsze od porzucenia, bez dwoch zdan, ale nie oszukujmy sie, nie kazdy pies ma szanse !!!
            • cccykoria Re yoggi 87 04.09.11, 11:55
              oczywiście, że może są schroniska w których wyrokiem dla pieska jest eutanazja, ale w moim mieście jest zupelnie inaczej.Każdy piesek ma szanse na adopcje i robią wszystko aby poszukać i zapewnić mu lepsze życie.Są przypadki, że nieodpowiedzialni ludzie, którzy wzięli psa w adopcje porzucają itp

nie zgodzę się z Tobą, że jest to samo, czy z sunią (matką ), czy bez są sprzedawane.Jak można tak postępować, ale na to wpływu nie mamy( nie ma na to żadnych " paragrafów"). Kto kupi taką rodzinkę, tylko osoba która nastawiona będzie na zysk. Sunia będzie dawać mioty , do oporu a co potem.?

traktuje również tak jak aneczka frediego jak członka rodziny, a jeżeli komuś się to nie podoba mam to gdzieś.

tak zostałam wychowana i dopóki będę żyła będę pomagać i nie przejdę obojętnie obok bezdomnego, chorego itp zwierzęcia.
    • tenshii Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 03.09.11, 15:38
      Bez serca to jedno, ale dodatkowo bez mózgu....
      • m.nowogradzka Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 05.09.11, 03:33
        Nie wiadomo jaki mają powód. Powód na pewno jest. Zbyt surowo oceniacie nie wiedząc wszystkiego.. Osobiście uważam, że to dobrze, że sprzedają zamiast podrzucać byle gdzie.
        • cccykoria Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 05.09.11, 10:40
          m.nowogradzka napisała:

> Nie wiadomo jaki mają powód. Powód na pewno jest. Zbyt surowo oceniacie nie wie
          > dząc wszystkiego.. Osobiście uważam, że to dobrze, że sprzedają zamiast podrzuc
          > ać byle gdzie.

wpisz sobie w google nr tel sprzedających , dużo Tobie "powiedzą"... Nie chcę dawać linków, bo sprzedający "prawa autorskie do fotek", po co mam mieć kłopoty;) a zdanie swoje mam, wolność słowa;))
          • m.nowogradzka Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 05.09.11, 23:56
            czy chodzi o samochody które sprzedają ? Nie bardzo rozumiem jaki to ma związek, ale cóż ..
            • cccykoria Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 06.09.11, 10:22
              m.nowogradzka napisała:

> czy chodzi o samochody które sprzedają ? Nie bardzo rozumiem jaki to ma związek
              > , ale cóż ..

tak naprawdę nic nie znalazłaś ?
              to proszę

http://www.google.pl/#sclient=psy&hl=pl&rlz=1W1ADRA_pl&source=hp&q=508-311-110+york+do+sprzedania&rlz=1W1ADRA_pl&pbx=1&oq=508-311-110+york+do+sprzedania&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=4437l14625l0l15156l20l20l0l0l0l0l360l4485l0.6.11.2l19l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=57a16b40e167f915&biw=1152&bih=624
              • cccykoria Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 06.09.11, 10:32
                archiwumallegro.pl/york_sprzedam_dorosly_pies_reproduktor_1rok-754540266.html
                archiwumallegro.pl/york_sprzedam_dorosly_pies_reproduktor-818012605.html
                archiwumallegro.pl/york_suczka_dorosla_mini_waga_22_kg_rodowodem-1051671323.html
                archiwumallegro.pl/york_yorkshire_dorosla_suczka-707040221.html
                zarchiwum.pl/bullterier_bullterrier_bulterier_silna_kochana-i1223623535.html
                archiwumallegro.pl/york_yorkshire_suczka_dorosla_ze_szczeniakami-1148661490.html
                bez komentarza
              • m.nowogradzka Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 06.09.11, 22:38
                Masz rację ;) Nie przyłożyłam się za bardzo do szukania. Przyznaję bez bicia ;)
        • tenshii Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 06.09.11, 13:37
          już sam fakt, że rozmnożyli psy ot tak zalicza ich do tego grona...

a psa powinni wyadoptować ZA DARMO z umową zobowiązującą do sterylizacji, lub przeprowadzić ją we własnym zakresie i szukać domu...
          • m.nowogradzka Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 06.09.11, 22:39
            Oni chyba nie rozmnożyli ot tak sobie tylko mieli hodowle. Tak wnioskuję po linkach, które koleżanka zamieściła.
            • tenshii Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 08.09.11, 20:26
              raczej pseudo ...
    • arbuziki Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 03.10.11, 21:21
      allegro.pl/shih-tzu-suka-odchowana-nie-york-west-sunia-i1855343366.html
      To jest jakaś masakra! :(
      • marta13sar Re: Znowu ludzie bez serca! Szok! 04.10.11, 08:05
        Tragedia, ma dopiero rok, a już odchowała młode. Co, piesek się znudził, nie może mieć więcej młodych, bo pozachodziły jakieś zmiany przy pierwszym tak wczesnym porodzie? Przecież zawsze można wysterylizować, a nie powoływać się na bezsensowne argumenty. Szkoda że to tak daleko, bardzo chętnie zaopiekowałabym się tą kruszyną, a właścicielce powiedziałabym co o niej myślę. Szkoda suni. Jest tylko nadzieja że trafi do dobrego domu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka