Dodaj do ulubionych

Figiel Fashion ;)

10.12.12, 07:53
Się pochwalę ;)
Szukałam idealnego kubraczka zimowego dla chłopczyka mojego, ale w każdym coś mi nie pasowało. Spędziłam więc wieczór z igłą i nitką - stary szalik z polaru i taki efekt:
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3308998,2,1,Figiel-Fashion-.html
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3308999,2,2,Figiel-Fashion.html
Obserwuj wątek
    • malgokasp59 Re: Figiel Fashion ;) 10.12.12, 09:19
      super , zdolna jesteś !
    • 9czarna Re: Figiel Fashion ;) 10.12.12, 10:31
      Bardzo trafiony pomysł:) Ma koleżanka talent:) Figlowi juz żadna zima nie straszna! Pozdrawiam;)
      • adzikkkkk Re: Figiel Fashion ;) 10.12.12, 11:27
        Super :) Naprawdę bardzo mi się podoba.
        Ja rozglądałam sie za jakąś kurteczką dla Tosi, ale szczerze mówiąc przerażają mnie ceny. Sama nieraz nie kupuję sobie takich drogich ubrań. Więc na razie zamówiłam dziewczynom sweterki na allegro, a jak pojadę na święta to kupię kawałek materiału nieprzemakalnego i jakiś polarek i poproszę mamę o uszycie, w końcu jest krawcową :)
      • cccykoria Re: Figiel Fashion ;) 10.12.12, 11:32
        zaczepisty pomysł a wykonanie to mistrzostwo:) gratulacje a figiel to w ogóle model:))

a ja znalazłam jak można zrobić ze skarpetki:-)

www.joemonster.org/art/7890/Co-mozna-zrobic-ze-skarpetki
    • an3czka2 Re: Figiel Fashion ;) 10.12.12, 11:27
      Brawo Iwonka, zrobiłaś to fantastyucznie i odpowiednią długość kubraczka. Ja też nie bardzo byłam zadowolona z kupnych, uważałam że są za krótkie i sama wydziergałam im sweterki. Przynajmniej całe plecy zakryte i zima im nie straszna :). Zdolna dziewczyna:).
      Pozdrawiam Ania.
      • iwona.jg Re: Figiel Fashion ;) 10.12.12, 14:25
        :)
        dzięki Girls , cieszę się,że nie tylko mi ciuch się podoba
        Na drutach to ja dziergać nie potrafię, ale dwie szmatki zeszyję.
        Dokładnie Aniu, tak jak mówisz - kubraki za krótkie szyją, a ceny... kosmos. Do tego często na kurtkach pojawiają się jakieś napisy, falbany, cuda-wianki , no i gama kolorystyczna też nie do końca mi odpowiadała. Do tego w części gotowych ubranek, Figiel zwyczajnie nie chciał chodzić - stał sztywny. Dlatego wzięłam sprawę w swoje ręce :)
        Poganiam jeszcze po lumpeksach, może uda się dorwać czarny polar i spróbuję sklecić, co by Pan Pies miał coś na przebranie ;P

• shih-mo Re: Figiel Fashion ;) 10.12.12, 15:30
          Super to ubranko! Rzeczywiście w sklepach ceny kosmiczne. Ja w tamtym roku kupowałąm Dropsowi ubranko. Nawet fajne, z wierzchu tkanina nieprzemakalna a pod spodem polar, żadnych falban ani napisów, kolor czerwony. Ale zapłaciłam za ten kawałek materiału ze 70 zł. W tym roku moja siostra uszyła takie samo tyle że granatowe dla Tofika ze starej kurtki. Ja coś z polaru samego też im pewnie uszyję.
          • an3czka2 Re: Figiel Fashion ;) 11.12.12, 15:20
            Ja tam uważam że najlepsze są kubraczki z wełny i polarku, bo nie krępują ruchów psa. Te kłuse kurteczki niewiele dają, po za wizualnym wrażeniem. Nerki odsłonięte, brzuch też i co tu ma grzać?. Jeszcze o jednym należy pamiętać, nie przegrzewać psa. Ja tylko ubieram w mocniejszy mróz i paskudną chlapę. Mój wet mnie zrugał jak przyszłam z ubraną Fabią a było 0 st. serio.
            Pozdrawiam Ania.
            • iwona.jg Re: Figiel Fashion ;) 12.12.12, 08:08
              Coś musi w tym być, bo nasza lekarka też wyraźnie dała do zrozumienia że ciuchy przy - 10'C.
              Ja ubieram w naprawdę duże mrozy i wtedy gdy jest masa mokrego śniegu - takiego robiącego "winogronka" na łapach.
              • adinka11 Re: Figiel Fashion ;) 12.12.12, 11:49
                Oooo ale extra :) To ja bym zamówiła czerwony i zielony :)))))
                • iwona.jg Re: Figiel Fashion ;) 12.12.12, 12:59
                  Jak już się wprawię, to będę przyjmować od Was zamówienia ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka