Dodaj do ulubionych

stępione nożyczki

02.06.12, 21:18
co robicie gdy dobre jakościowo nożyczki do paznokci stępią się? Albo stępią się cążki do skórek. szkoda mi kupować za każdym razem nowych, a ostatnio zainwestowałam w dobre cążki i nożyczki.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: stępione nożyczki 02.06.12, 21:27
      dajemy do naostrzenia.
      wszystkie narzędzia się tępią i trzeba je od czasu do czasu naostrzyć.
      to proste jak drut.
    • joanna-pl Re: stępione nożyczki 02.06.12, 21:28
      moze funkcjonują takie punkty w których ostrzą noże i dorabiają klucze ?
      • joanka-r Re: stępione nożyczki 02.06.12, 21:51
        Pan ślusarz z punktu ostrzenia noży sprzedał mi domowy sposób ostrzenia nożyczek. Cięci folii aluminiowej złożonej w kilka warstw. Sprawdza się.
        • a-rabka Re: stępione nożyczki 02.06.12, 22:01
          o właśnie taki domowy sposób mnie intersuje. Jutro wyprobuje, muszę najpierw folie kupić, bo dziś ostatni kawałek wyszedł

A to chyba kosmetyczki do ostrzenia dają? nie?
      • doti_cz Re: stępione nożyczki 02.06.12, 21:55
        Ale czy uda się naostrzyć cążki ?? Toż to maleńkie.Aż sama jestem ciekawa.
    • lilyrush Re: stępione nożyczki 02.06.12, 23:04
      nożyczki ostrzymy w domu za pomocą ostrzarki- moja ma funkcje noże i nożyczki
      cążki oddajemy do profesjonalnego ostrzenia
      • b-b1 Re: stępione nożyczki 03.06.12, 08:39
        Koszt 5zł sztuka(u pana Zdzisia big_grin) -cążki, nożyczki małe i duże, noże z maszynki do mielenia mięsa, noże z kosiarki itp.
    • lirio Re: stępione nożyczki 03.06.12, 09:08
      Najlepiej ostrzy się nożyczki drobnym papierem ściernym (może być nawet zużyty). Kawałek papieru ściernego o szerokościi ostrza nożyczek tnie się na wąskie paseczki. Wystarczy pociąć tak z 10cm papieru na 2-3 mm paski i nożyczki są ostre wink
    • slim.fast Re: stępione nożyczki 03.06.12, 10:17
      Duże daję do ostrzenia w punkcie dorabiania kluczy (chyba w każdym markecie jest), a małe na co dzień ostrzę papierem ściernym, tak jak napisała Lirio i raz na jakiś czas daję też do ostrzenia profesjonalnego. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka