20.08.06, 21:54
Mam prawie 5 mioesięcznego synka, który wciąż budzi się w nocy 2-3 razy na
jedzonko.(Karmię butelką).Próbowałam go odzwyczaić podając wodę herbatę, ale
on jest głodny i wtedy budzi sie znacznie częściej.Czy moge mu podać wieczorem
jakąś kaszę?Dodam,że nie chciałabym dawać mu nic słodzonego(np. kaszki
bobovita) bo jest duży a apetyt ma wręcz wilczy!Czym karmicie dzieciątka
wieczorem?
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Kaszka??? 20.08.06, 21:57
      U nas niewiele dało zagęszczanie kaszką,bo dalej budzi się co 3-4 godz.
      Mleko zagęszczam kaszką kukurydziano-ryżową Bifidus firmy Nestle jest ona bez
      dodatku cukru.
      Pzdr.Gosia
    • ula233 Re: Kaszka??? 20.08.06, 22:11
      ja do 6 miesięcy karmiłam piersią i w nocy obowiaązkowo też. Teraz ma 11 i
      dopiero od jakiegoś miesiaca daje sie usoić w nicy bez mleczka ( oszukiwaliśmy
      czasem woda)
      jak jest głodny w nocy to mu daj
      moj synek wcale nie jest gruby a jadł w nocy przez 10 miesięcy.
      jeśli karmisz butelką to do mleczka dodaj kleiku ryżowego
      • mka16 Re: Kaszka??? 21.08.06, 18:42
        ja mam 5 miesieczniaka, kiedy zaczal mi sie budzic co 2h w nocy zaczelam do
        wieczornego mleka dodawac kleik ryzowy (bez cukru) Teraz daje jakies 2.5 lyzki,
        ale trzeba wprowadzac stopniowo od mniejszej ilosci. Budzi sie tylko raz w nocy
        ok 3-4.
    • mama1_24 Re: Kaszka??? 21.08.06, 20:31
      mój synek jak miał pięć miesięcy to na noc koło 22 dostawał mleczko zagęszczone
      kleikiem ryżowym (jest bez cukru) i spał gdzieś do około 6 - 7 rano.
    • kasiulek2806 Re: Kaszka??? 21.08.06, 21:42
      Hej a jak maluszek je w dzień? U nas było podobnie tylko w dzień jadł mniej i
      nadrabiał w nocy, i jak miał ok. 6 m-cy zaczęłam mu stopniowo zmniejszać nocne
      dawki jedzonka a zwiększać dzienne, po kilku dniach przestał się budzic na
      mleczko. Teraz budzi się tylko raz, dwa razy na picie( daję mu wodę) albo jak
      zgubi smokasmile- jeszcze z tym musimy sobie poradzić, ale wszystko w swoim czasie
      pozdrawiam
    • melka_x Re: Kaszka??? 22.08.06, 09:26
      Zamiast kaszką zageść mleko daj kleikiem (kukurydzianym lub ryżowym), są
      niesłodzone. Z kaszek -poza jedną - wszystkie są z cukrem lub glukozą.
      • asiula69 Re: Kaszka??? 26.08.06, 22:01
        która jest bez cukru?nestle?
        • malgosiek2 Re: Kaszka??? 27.08.06, 08:05
          Napisałam wcześniej,że kaszaka Nestle Bifidus ryżowo-kukurydziana jest bez
          cukru.
          Pzdr.Gosia
    • mamaimati Re: Kaszka??? 27.08.06, 10:51
      a macie może jakąś radę dla mam karmiących piersią, mam ten sam problem, tzn.,
      mój 5 miesięczny synek od kilku tygodni w nocy chce jeść co 1-2 godz.Probuję
      podawać mu kaszkę wieczorem, ale zjada bardzo mało, więc nadal się budzi. Mleka
      modyfikowanego z butelki też nie chce.
    • krokre Re: Kaszka??? 27.08.06, 19:07
      daję mleko z dodatkiem kleiku ryżowego - jest to posiłek bez cukru i bardzo
      sycący. Mój mały dostaje ok. 19 -20 i spi do 5-6 rano
      • ew-cia77 Re: Kaszka??? 27.08.06, 19:35
        mamaimati, bądź cierpliwa mój synek za nic w świecie nie chciał jesć kaszek
        kleików i niczego innego wieczorem tylko mleczko z piersi ale powolutku
        przyzwyczaił się do smaku i je coraz więcej (100g) . ale podaję ten posiłek
        przed kąpielą. wtedy łatwiej mu zaakceptować. po kąpieli pierś i spać! co do
        budzenia się to czytałam że u 5-6 m dziecka budzenie czeste w nocy to już nawyk
        a nie głód. u naszego (ma 8 mcy) 3 dni temu wprowadziliśmy zmiany. jak się
        obudził w nocy, to głaskałam, uciszałam przeciągałam karmienie. pierwsza noc
        udało się ok 40 min prrzeciągnąć, póżniej był wieeeelki płacz. był nim chyba
        zmęczony i obudził się jeszcze raz na karmienie ale dla nas to dużo bo mały
        budzi się normalnie co 2h. druga noc. pospał dłużej o te 40 min które wcześniej
        go przeciągnęliśmy, był jednak znowu płacz. nie wiem jak to przetrwałam ale
        opłaciło się resztę nocy niespokojnie bo niespokojnie ale przespał. a ostatnia
        noc.... przespał od 19 wieczorem do 6 rano (11h!!!). kilka razy w nocy
        marudził, kręcił się ale się nie obudził. ciekawa jstem jak będzie wyglądać
        następna noc. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka