Gość: goscinnie IP: *.bph.pl 15.12.06, 17:41 witam jak robicie ciasto do karpatki zeby wyrosly te karpaty?\ czy t0o ma byc mocno schlodzone ciasto do bardzo nagrzanego piekarnika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimeska Re: karpatka 15.12.06, 17:51 tu masz bardzo dobry przepis kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3432 Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: karpatka 15.12.06, 18:51 Ciasta się nie chłodzi. Piczesz w dobrze nagrzanym piekarniku nie otwierając w trakcie pieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: karpatka 15.12.06, 22:42 Musi się ochłodzić ciasto, bo przecież musisz dodać do niego jajka, nie dodasz do ciepłego bo ci się zetną. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: karpatka 15.12.06, 23:05 jej a ja na leniucha na karkersach :) az mi wstyd ;) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: karpatka 16.12.06, 08:51 A tu karpatka z Galerii: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,51738664,51738664.html?f=777&w=51738664&a=51738664 Tak sie zastanawiam, czy ten krem jest dokladnie taki, jaki pamietam z Polski... Chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś