Dodaj do ulubionych

Moooni !!!!

16.03.06, 14:47

Moniczko dlaczego nas opuscilas ???? Juz myslalam, ze zalapie sie na jakies dobre ciacho twojego wypieku i jakies wspaniale winko ????
MONICZKO !!! tesknimy za TOBA !!!!!
Obserwuj wątek
    • moooni Re: Moooni !!!! 17.03.06, 11:16
      naka napisała:

>
      > Moniczko dlaczego nas opuscilas ???? Juz myslalam, ze zalapie sie na jakies do
      > bre ciacho twojego wypieku i jakies wspaniale winko ????
      > MONICZKO !!! tesknimy za TOBA !!!!!

Ej, Naka, nie placz! To jak epitafium zabrzmialo, a przeciez ja nadal zyje,
      tylko ze w innym kraju :-)
      Bez obaw, niebawem sie pojawie z powrotem, zrobie ciasto i Cie zaprosze. Chcesz?

--
      moooni
      Master of Instytut Bibliofilstwa i Pozytywnego Myślenia
      • naka Re: Moooni !!!! 17.03.06, 13:51
        Jasne , ze chce !!!!! Tylko czy dlugo bede musiala czekac ?????
      • maciek.zwany.jajem Re: Moooni !!!! 17.03.06, 17:13
        A jakie ciasto (ciasta) umiesz piec?
        • moooni Re: Moooni !!!! 18.03.06, 02:36
          maciek.zwany.jajem napisał:

> A jakie ciasto (ciasta) umiesz piec?

No co za pytanie!
          Widać, znamy się niewiele.
          Jeśli chodzi o ciasto, to każde :)
          A tak by the way:
          Właśnie wróciłam z pubu w High Wycombe. UK świętuje dziś St. Patrick Day, w
          sumie dla mnie okazja żadna, ale skoro wszyscy piwkują, to i ja, Wasze zdrowie!
          <blurp>!
          Na tapecie dziś Banana Bread Beer, zgrabna butelka, jedna pinta (0,568 litra).
          Czy ktoś widział ten napój w PL czy mam wieźć sto zgrzewek upchanych po
          kieszeniach? Zaprawdę, powiadam Wam, WARTO :)
          Take care!

M.

--
          moooni
          Master of Instytut Bibliofilstwa i Pozytywnego Myślenia
          amatorska hodowla kotów i sów na kółkach
          facet jest jak samochód. chwila nieuwagi i już pod nim leżysz...
          ...i pińcet innych fajnych sygnaturek :)
          • maciek.zwany.jajem Re: Moooni !!!! 18.03.06, 09:28
            moooni napisała:

> Jeśli chodzi o ciasto, to każde :)

O! Skarb, nie kobieta!
          • roman_j Re: Moooni !!!! 18.03.06, 10:58
            moooni napisała:

> Jeśli chodzi o ciasto, to każde :)

Szczególnie takie jedno z gruszkami. Ach, ślinka leci na samo wspomnienie. :-))

> A tak by the way:
            > Właśnie wróciłam z pubu w High Wycombe. UK świętuje dziś St. Patrick Day, w
            > sumie dla mnie okazja żadna, ale skoro wszyscy piwkują, to i ja, Wasze
            > zdrowie!
            > <blurp>!

Dzięki. :-))

> Na tapecie dziś Banana Bread Beer, zgrabna butelka, jedna pinta (0,568
            > litra). Czy ktoś widział ten napój w PL czy mam wieźć sto zgrzewek upchanych
            > po kieszeniach? Zaprawdę, powiadam Wam, WARTO :)

Przywieź na próbę. Sądząc po nazwie, to jakiś wynalazek, ale może przypadnie do
            gustu. Wtedy może warto będzie zająć się importem tego cuda. ;-)) Ernest już
            przebiera nogami, żeby jakiś intereso otworzyć, więc może razem się tym
            zajmiecie. ;-))

> Take care!

Że co? Po polsku mi tu pisz. Ledwo się z Polski na obczyznę wyrwała i już się
            zmakaronizowała. :-))
            • intruder Re: Moooni !!!! 20.03.06, 20:49
              Mało brakowało, a pewnie załapałbym się na St. Patrik's Day, ale jednak wyjadę
              później. Trochę mnie zdziwiłaś że w UK też się to święto obchodzi bo to
              przecież znane chyba na całym świecie typowo irlandzkie święto, isn't it? :)
              • roman_j Re: Moooni !!!! 20.03.06, 21:08
                intruder napisał:

> Trochę mnie zdziwiłaś że w UK też się to święto obchodzi bo to przecież znane
                > chyba na całym świecie typowo irlandzkie święto, isn't it? :)

Też mnie to przez chwilę zastanowiło, ale to święto się pewnie
                "umiędzynarodowiło". :-))
              • moooni Re: Moooni !!!! 26.03.06, 07:55
                intruder napisał:

> Mało brakowało, a pewnie załapałbym się na St. Patrik's Day, ale jednak
                wyjadę
                > później. Trochę mnie zdziwiłaś że w UK też się to święto obchodzi bo to
                > przecież znane chyba na całym świecie typowo irlandzkie święto, isn't it? :)

Całe wyspy to świętują, wszyscy chodzą w dużych zielonych czapach, piją piwo i
                śpiewają, nikt nie jest pijany (a jak ktoś leży pijany, to wiadomo, że Polak...)
                Wiesz, skoro w Pl świętuje się amerykańskie walentynki to czemu nie mogą w UK
                obchodzić święta IR? Oby tylko na nasz grunt nie przeniosło się typowo
                hamerykańskie święto dziękczynienia...

M.
                • naka Re: Moooni !!!! 26.03.06, 19:58
                  Widze, ze tylu chetnych na to ciasto gruszkowe ?? Ale nie dziwie sie bo to pychotka!!
                  Moooni ??? a kto zajmuje sie kotkami pod twoja nieobecnosc ???
                  • moooni Re: Moooni !!!! 26.03.06, 23:22
                    naka napisała:

> Widze, ze tylu chetnych na to ciasto gruszkowe ?? Ale nie dziwie sie bo to
                    pyc
                    > hotka!!
                    No uparli sie, no! Zwykle ciasto biszkoptowe, z gruszkami, masą budyniową i
                    czekoladą na dachu!

> Moooni ??? a kto zajmuje sie kotkami pod twoja nieobecnosc ???
                    Są na tyle inteligentne, że mają klucze do domu i kieszonkowe, dają sobie radę,
                    chadzają do mięsnego po chabaninę :)
                    A tak poważnie, to dwie babcie i sąsiadka, Kociara (Madziu, jak czytasz, to Cię
                    pozdrawiam!)

M.
                    • roman_j Re: Moooni !!!! 26.03.06, 23:31
                      moooni napisała:

> A tak poważnie, to dwie babcie i sąsiadka, Kociara (Madziu, jak czytasz, to
                      > Cię pozdrawiam!)

A ja myślałem, że kotkami zajmują się kocury z sąsiedztwa, zwłaszcza, że mamy
                      właśnie marzec. ;-))
                      • moooni Re: Moooni !!!! 26.03.06, 23:55
                        roman_j napisał:

> A ja myślałem, że kotkami zajmują się kocury z sąsiedztwa, zwłaszcza, że mamy
                        > właśnie marzec. ;-))

Panna Viganna jest za mała, a Bilba Baggins jest kobietą po przejściach i nie
                        ma już tego CZEGOŚ, co kręci kocury... No chyba, że nowoczesne kocury lecą na
                        koci intelekt, nie wiem :)

M.
                        • roman_j Re: Moooni !!!! 27.03.06, 00:01
                          moooni napisała:

> No chyba, że nowoczesne kocury lecą na koci intelekt, nie wiem :)

No nie wiem. Trzeba by sprawdzić. :-))
          • hiubi Re: Moooni !!!! 26.03.06, 21:07
            > Na tapecie dziś Banana Bread Beer, zgrabna butelka, jedna pinta (0,568 litra).
            > Czy ktoś widział ten napój w PL czy mam wieźć sto zgrzewek upchanych po
            > kieszeniach? Zaprawdę, powiadam Wam, WARTO :)

Widział nie widział napić by się napił...
            • moooni Re: Moooni !!!! 26.03.06, 23:23
              hiubi napisał:

> Widział nie widział napić by się napił...

Następnym razem przywiozę więcej, bo latosie zapasy jużem wychłeptała ;/

M.
              • naka Re: Moooni !!!! 27.03.06, 20:18
                Uwaga !!! Uwaga !!!! Niespodzianka !!!

"Reputacja Moooni i jej ciast dotarla juz nawet do..........Montrealu. A wiec pozwole sobie zapytac czy ja tez mimo, iz nie jestem wprawdzie formalnym czlonkiem FR ( jednak przyznaje solennie ze konsekwentnie mu kibicuje ), tez moge liczyc na "udzial" w zapowiadanym .......ciescie wykonanym przez Moooni :))
                Maciek ( nie ten, hmm, od jaj, tylko ten z Montrealu :))"
                • roman_j Re: Moooni !!!! 27.03.06, 21:16
                  Nie wiem, co Moooni na to, ale ja bym uzależnił prawo do degustacji tego ciasta
                  od zmiany statusu z kibica na członka naszego forum. ;-))
                • moooni Re: Moooni !!!! 27.03.06, 23:49
                  naka napisała:

> Uwaga !!! Uwaga !!!! Niespodzianka !!!
                  >
                  > "Reputacja Moooni i jej ciast dotarla juz nawet do..........Montrealu. A wiec
                  p
                  > ozwole sobie zapytac czy ja tez mimo, iz nie jestem wprawdzie formalnym
                  czlonki
                  > em FR ( jednak przyznaje solennie ze konsekwentnie mu kibicuje ), tez moge
                  li
                  > czyc na "udzial" w zapowiadanym .......ciescie wykonanym przez Moooni :))
                  > Maciek ( nie ten, hmm, od jaj, tylko ten z Montrealu :))"

Maćku, nie kibicuj, tylko bierz czynny udział w forum ;-)
                  Na zachętę obiecuję, że dostaniesz kawałek. Drugi - jak się zalogujesz :P
                  Ostatnio eksperymentowałam z innym ciastem. Na kruchym spodzie jest zmiksowany
                  ser z galaretką, zatopione w tej masie są banany, całość zapieczona a na dachu
                  oczywiście polewa. Rewelacja, moje dziecię, które nad mamine ciasta przedkłada
                  kawałek śląskiej albo pasztet typu hand made wpałaszowało 1/3 blaszki.
                  Zapraszam :)

M.
                  • roman_j Re: Moooni !!!! 27.03.06, 23:58
                    No nie. Takie ciasta mnie omijają... :-))
    • moooni Re: Moooni !!!! 27.03.06, 23:51
      naka napisała:

>
      > Moniczko dlaczego nas opuscilas ???? Juz myslalam, ze zalapie sie na jakies
      do
      > bre ciacho twojego wypieku i jakies wspaniale winko ????
      > MONICZKO !!! tesknimy za TOBA !!!!!

Naka, a jakie to było ciasto, które kiedyś przyniosłam do Ciebie na proszoną
      kawę i zjedliśmy je pod lampkę czerwonego wina?
      Roman, nie pamiętasz? Ty też wtedy byłeś.
      • roman_j Re: Moooni !!!! 27.03.06, 23:55
        moooni napisała:

> Roman, nie pamiętasz? Ty też wtedy byłeś.

Niestety, nie pamiętam. Ja ciast nie zapamietuję, ja je zjadam. A "zapamiętuje"
        je tylko ... moje ciało. Niestety, nie rozróżnia ich i wszystkie zapamiętuje w
        ten sam sposób. ;-))
        • moooni Re: Moooni !!!! 28.03.06, 00:35
          roman_j napisał:

> Niestety, nie pamiętam. Ja ciast nie zapamietuję, ja je zjadam.
          A "zapamiętuje"
          > je tylko ... moje ciało. Niestety, nie rozróżnia ich i wszystkie zapamiętuje w
          > ten sam sposób. ;-))

No to co ja tu bede kombinowac i robic ciasto z gruszkami. Suchara Ci dam i
          bedzie to samo :)

M.
          • roman_j Re: Moooni !!!! 28.03.06, 09:19
            Ależ nie! Nie mylmy pamięci do szczegółów z pamięcią doznań estetycznych. Mogę
            nie pamiętać, dlaczego, ale na pewno będę pamiętał, jak było mi dobrze... ;-))
            • naka Re: Moooni !!!! 30.03.06, 11:59
              Ja tez nie pamietam. Wiem, ze bylo przepyszne i szybko zniknelo z talerza.
              To na kiedy mam sie szykowac na nowa degustacje??? Chyba nie bedziemy czekac z tym do jesieni ??
              • moooni Re: Moooni !!!! 31.03.06, 20:36
                naka napisała:

> Ja tez nie pamietam. Wiem, ze bylo przepyszne i szybko zniknelo z talerza.
                > To na kiedy mam sie szykowac na nowa degustacje??? Chyba nie bedziemy czekac
                z
                > tym do jesieni ??

Jesienią będę za kanałem, zatem mamy czas tak gdzieś do połowy wakacji.
                Niech no tylko zacznę normalnie funkcjonować, bo póki co mam zdrutowaną szczękę
                i osiem szwów w paszczęce. Nie, nie byłam na wiejskiej zabawie. Na starość mi
                ósemka wyrosła, ale już jej nie mam :(

M.
                • roman_j Re: Moooni !!!! 31.03.06, 21:41
                  moooni napisała:

> Na starość mi ósemka wyrosła, ale już jej nie mam :(

Trzeba było jej nie ruszać i poczekać aż sama kiedyś wypadnie. :-))
                  • naka Re: Moooni !!!! 05.04.06, 14:54
                    Moooni - to chyba jakis kataklizm. Niedawno spotkalam takiego jednego co mial cos podobnego. Ale to szybko zarasta wiec moze zaczne sie juz szykowac ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka