IP: *.sds.uw.edu.pl 12.02.12, 02:54
Witam, mam pytanie dotyczace zaćmy u osoby starszej w przypadku gdy jest zapóźno na wykonanie zabiegu (za mało jakiejś tam tkanki w oku i dlatego nie można już wykonac zabiegu). Jak pomóc takiej osobie? I czy w ogóle można pomóc? Coraz mocniejsze okluary nie dają żadnego efektu, podobnie nie bardzo działają leki i krople do oczu. Jak szybko będzie postepowała utrata wzroku?

Milena.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jagoda Re: zaćma IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.12, 00:01
      Witaj,
      niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie twoje pytanie ale mam nadzieje, że pomogę Ci odsyłając Cie na stronę leczeniezacmy.pl, jest tam bardzo dużo informacji na ten temat a jak również możesz zadać anonimowo pytanie lekarzowi.
      • Gość: bbb Re: zaćma IP: *.centertel.pl 09.01.13, 15:08
        Strona nie istnieje. Zamiast tego znalazłem odzyskajwzrok.pl
        • Gość: mim Re: zaćma IP: *.183.135.21.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.01.13, 09:57
          Z tego, co wiem - jedyną metodą leczenia zaćmy jest zabieg chirurgiczny. Proponuję poprosić o dodatkową konsultację. Tutaj nieco informacji ze strony mojego okulisty:

www.okulista.pl/oferta-zabieg-fakoemulsyfikacji-usuniecie-zacmy-30.html
    • Gość: canc-pl Re: zaćma IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.15, 21:12
      A my oferujemy skuteczne krople Can-C. Krople do oczu Can-C są jednym z najnowszych osiągnięć przeciw starzeniu. Krople Can-C zawieraja unikalną formułę N-acetylcarnosine, która jak wykazano w badaniach klinicznych, powoduje zredukowanie, zahamowanie a nawet wyleczenie zaćmy starczej. Dostępne na can-c.pl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka