anias29 28.02.05, 21:25 Chętnie odpowiem na ewentalne pytania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annroz Re: po cesarce na Zaspie 24.03.05, 11:58 anias29 napisała: > Chętnie odpowiem na ewentalne pytania powiedz mi czy miałaś wskazania do cesarki (jak tak to jakie), czy "załatwiałaś" u kogo i za ile? Odpowiedz Link
anias29 Re: po cesarce na Zaspie 25.03.05, 21:35 Nie "załatwiałam". Miałam wskazania okulistyczne - oderwane siatkówki obu oczu. Odpowiedz Link
ola_la_la Re: po cesarce na Zaspie 29.03.05, 16:50 Mój synek jest póki co (33tc) ułozony posladkowo. Dlatego szykuje sie do cesarki tez na zaspie. Mam pytania: 1. Pojechałaś do szpitala w momencie rozpoczęcia akcji porodowej czy jakos wcześniej? 2. Byłaś w pełni przytomna czy oszołomiona. Chodzi mi o to czy słyszałaś co oni mówią typu "siostro skalpel itp"? 3. Miałas znieczulenie od pasa czy zupełne? 4. Kiedy usciskałaś dziecko?? 5. Jak przebiegało karmienie?? 6. Jak duża -ile cm - ma blizna?? To narazie tyle Odpowiedz Link
anias29 Re: po cesarce na Zaspie 29.03.05, 23:51 1. Pojechałam w momencie rozpoczęcia akcji porodowej - gdy odeszły mi wody. 2. Byłam w pełni przytomna, wszystko słyszałam, ale anestezjolog mnie zagadywał i rozśmieszał 3. Znieczulenie od pasa w dół. 4. Na sali pooperacyjnej - zawieźli mnie tam z dzieciątkiem zaraz po zakończeniu operacji, mąż nam towarzyszył. 5. Pierwsze karmienie bezproblemowo 20 minut po narodzinach małego. 6. Blizna ok 12 cm. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ola_la_la Re: po cesarce na Zaspie 30.03.05, 12:08 Dzieki za odpowiedź. A jak długo leżałaś po znieczuleniu? Miałaś zzo czy podpajęczynówkowe?? Odpowiedz Link
ola_la_la Re: po cesarce na Zaspie 30.03.05, 13:41 Aha i czy maluszek był z Tobą w sali cały czas?? Odpowiedz Link
anias29 Re: po cesarce na Zaspie 30.03.05, 16:08 Szczerze mówiąc nie wiem, które to było znieczulenie. Jakoś nie dopytałam się o to hihi. Jeśli chodzi o leżenie, to wstałam pod prysznic 18 godzin po. A maluszek cały czas był ze mną. Z tym, że przez pierwsze półtorej doby zajmowały się nim pielęgniarki. Potem już trzeba było samemu się zajmować Odpowiedz Link
elsgro Re: po cesarce na Zaspie 10.04.05, 19:49 Witam czy miałaś wybór jakie będziesz miała znieczulenie czy też zadecydowano za Ciebie ? Odpowiedz Link
anias29 Re: po cesarce na Zaspie 11.04.05, 00:08 Przed zabiegiem spytano się mnie tylko, czy zgadzam się na wkłucie w kręgosłup. Zgodziłam się Odpowiedz Link
elsgro Re: po cesarce na Zaspie 12.04.05, 11:00 Dziekuje za odpowiedz. Czy mogłabyś mi jeszcze powezieć iLe dni przebywałaś w szpitalu? Odpowiedz Link
annroz Re: po cesarce na Zaspie 12.04.05, 13:47 Czy z zaświadczeniem ze wskazaniem na cesarkę należy zgłosić się wcześniej do szpitala i coś tam uzgadniać, czy dopiero jak miałaś bóle, a może miałaś lekarza prowadzoncego z tego szpitala, czy taki wpis miałaś w karcie ciąży czy tylko orzeczenie okulisty? (z góry dziękuję za odpowiedź) Odpowiedz Link
anias29 Re: po cesarce na Zaspie 16.04.05, 11:51 Lekarza prowadzącego nie miałam ze szpitala. Miałam orzeczenie od okulisty - specjalisty od chorób oczu, a w karcie ciąży wpis od gina: wskazania do cc. Byłam wcześniej w szpitalu "uzgadniać", ale w sumie mnie spławili, każąc zgłosić się po rozpoczęciu akcji porodowej (u mnie akurat rozpoczęło się odejściem wód). Pzdr. Odpowiedz Link