04.06.05, 16:07
słyszałam , że w połogu po cc jest się słabym i wciągle chce się leżeć. Ile
takie osłabienie trwa i po ilu dniach można spacerować z dzieckiem lub
sprzątać itp.?
Obserwuj wątek
    • driadea Re: połóg 04.06.05, 17:22
      O rany, gdzie to usłyszalaś? smile
      Ja nie chcialam w ogole leżeć, ani tym bardziej nie bylam slaba. Na pierwszy
      spacer wybrałyśmy się w dniu wypisu, czyli po tygodniu od cięcia.
      Trzeba się oszczędzac, jasne, ale z tym leżeniem to jakaś bajka wink
      Pozdrawiam, Aga
      • rromulus Re: połóg 05.06.05, 11:36
        Dzięki,bo mi ulżyło... Ciągle ktoś mnie straszy , że nie będę w stanie zajmować
        się dzieckiem i będę potrzebowała sama opieki i pomocy. Mam nadzieję, że pomoc
        męża przy dziecku wystarczy. Gorzej byłoby z gotowaniem obiadów, gdybym
        naprawdę była taka słaba jak mi mówią. Ale podniosłyście mnie na duchu, może te
        osłabienia to tylko wynik powikłań. Mam nadzieję ,że nie będę ich miała. A
        właśnie, orientujecie się może jakie to powikłania mogą nastąpić po cc z
        ogólnym? I jak to jest z tym podnoszeniem dziecka?
        • madic Re: połóg 05.06.05, 12:47
          Różnie to jest. To w końcu operacja i trzeba się oszczędzać, ale generalnie
          zgadzam się z autorkami odpowiedzi. Myślę jednak, że to kwestia indywidualna. Z
          opieką nad dzidzią zero problemów, ale prawdę mówiąc obiady to ja zaczełam
          gotować "nieco" później (ale to nie miało raczej związku z cc tylko ogólnie z
          pierwszymi tygodniami z dzidzią). Mi przez pierwsze 2 tygodnie bardzo pomagała
          moja mama i nie wiem jak to by było bez jej pomocy.
          Nie wiem nic o cc z ogólnym, ale dzidzię można nosić jak najbardziej.
          Pozdrawiam, z pewnością sobie poradzisz. powodzenia!
        • ethomas Re: połóg 05.06.05, 13:22
          miałam cc w znieczuelniu ogólnym i sobie chwalę... ale u mnie nie było żasnych
          powikłań. Tak myślę, że podstawowe co może Ci się zdarzyć to "papranie się"
          blizny. Jak już się obudzisz, to jakieś 15 minut zajmie Ci stabilizacja obrazu
          smile))) a później strasznie się chce pić. Niektóre dziewczyny odczuwają
          dyskomfort w przełyku, zapewne od rurki intubacyjnej... o reszcie nic nie wiem
          smile)))
    • anias29 Re: połóg 05.06.05, 00:05
      Zgadzam się z driadeą.
    • limida1 Re: połóg 05.06.05, 14:36
      hej!Lezec to ja lezalam, ale przez ten caly tydzien co bylam w szpitalu bo
      wtedy faktycznie zle sie czulam ale po wypisie bylo juz Ok i nie lezalam-troche
      tylko podsypialam w ciagu dniasmile bylam strasznie ospala ale tak Ok. Na spacerek
      tez co prawda zaraz nie wyszlam bo winda nie dzialala a nie miala znow tyle sil
      by wyjsc na 7 pietrosmile) winde naprawiali caly tydzien wiec siedzialam w
      domu .Pozdrowienia!
      • rromulus Re: połóg 05.06.05, 18:37
        dziękuję za rady smile. A ja k będzie dowiem się za miesiąc. To już strasznie
        blisko. Pozdrawiam Was serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka