16.07.11, 17:09
Już prawdziwych neonów nie ma. Tych ogromnych.
Kto pamięta "Koleje radzieckie" w centrum Wa-wy?
A w Łodzi cała Piotrkowska była w neonach..
Obserwuj wątek
    • tamsin Re: Neony 16.07.11, 17:41
      wielkie neony zgasly jeszcze w czasie PRL-u, tak okolo stanu wojennego zrobilo sie zimno, ciemno i ponuro. Nie wypadalo miec rozswietlone ulice na kolorow, gdy regularnie wylaczano prad calym ulicom, w srode prawa strona w czwartek lewa. Najgorzej jak dobry film sie zaczynal a tu pstryk i nie ma tak dobrze.
    • horpyna4 Re: Neony 16.07.11, 21:03
      Pewnie, że pamiętam "Koleje radzieckie". Gapiłam się na nie podczas czekania na trolejbus 56 naprzeciw dworca.
      • jarkoni Re: Neony 19.07.11, 18:08
        Jeszcze w latach 80-tych pocztówki z Łodzi to dużej części Piotrkowska w nocy rozświetlona neonami..
        Kumu to Panie przeszkadzało???
        • embepe Re: Neony 19.07.11, 21:03
          No właśnie, komu to przeszkadzało? A niektórym z neonów stopniowo zapalały się ich różne elementy, po czym wszystko gasło i za chwilę widowisko zaczynało się od nowa. Jako człowiek mocno młodociany byłam neonami zafascynowana. Pamiętam, że po którymś z tzw. domów handlowych (po "Centralu"?) "szedł" neonowy ludzik przez całą długość budynku - mogłam się na niego gapić i gapić!
          • jarkoni Re: Neony 20.07.11, 13:56
            To był Central na 99%.
            A wiesz, że niegdyś rozświetlony Uniwersal nadaje się tylko do rozbiórki?
            • ewa9717 Re: Neony 20.07.11, 21:27
              Ha, a nocne Katowice za Gierka, ach ;)
              Ale najmilszy neon: "Dobry wieczór we Wrocławiu" znow trwa ;)
              A kto pamięta "Młodość, uda i nadzieja miasta"? ;)
              • wirujacypunkt Re: Neony 21.07.11, 12:08
                Tak, tak pamietam.
                Tych neonów w Katowicach bylo bardzo dużo.
                Wieczorami rozswietlały główne ulice miasta, było tak kolorowo.
            • embepe Re: Neony 05.08.11, 20:48
              Wieki nie byłam w okolicach Uniwersalu, ale kojarzę, że on ostatnio był mocno schowany pod płachtami reklam, a działalność handlowa ograniczyła się tylko do parteru. Szkoda. A na Uniwersalu też był neon. Niebieski - dobrze pamiętam?
    • tymon99 muszę się podzielić! 27.07.11, 22:08
      www.polishneon.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka