Dodaj do ulubionych

Czy moge do Was dolaczyc?

10.01.05, 20:51
Czesc,mieszkam w Krakowie i jestem mama trojki urwisow: Kubusia 24.11.94,
Joasi 4.10.96 i Pawelka 7.02.02. Myslalam,ze tyle mi wystarczy,ale kilka dni
temu odstawilam najmlodszego od cycusia sad(( i zaraz zaczelam sie
zastanawiac...czy moze by tak jeszcze...juz naprawde ostatnie... smile
Pozdrawiam wszystkich
Kasia
P.S
Hej akve,to ja..!
Obserwuj wątek
    • jol5.po Re: Czy moge do Was dolaczyc? 10.01.05, 21:43
      ależ oczywiście, że możesz. Ee, co ja mówię, po prostu juz tu jesteś, bez niczyjej łaskiwink).
      Witaj więc, czuj się dobrze i pomagaj swoimi radami i dziel sie refleksjami, a na poczatek poszukaj troche niżej watku o Krakowie - naprawde sporo jest Was krakowianek
      witam raz jeszcze i pozdrawiam (z Wrocławia) Jola (+5)
      • romanska.3463 Re: Czy moge do Was dolaczyc? 11.01.05, 19:03
        Na to forum trafiłam przypadkowo i z ciekawości. Ale chcę tu zostać (jak
        pozwolicie oczywiście).Tak tu ciepło i serdecznie. Nie mieszczę się niestety w
        kategorii rodzin wielodzietnych z wyboru - a taka miała być moja rodzinka. Zły
        los nie pozwolił mi spełnić marzeń o dużej rodzinie. Mam tylko dwoje dzieci: 8
        letniego Krzysia i 10 letniego Grzesia. Chłopaczków adoptowaliśmy 3 lata
        temu.Są cudowni. Kocham ich nad życie. A nasza rodzina stała się wreszcie
        prawdziwą rodziną. Mam 44 lata, pracuję zawodowo. I chyba to wszystko co mogę
        napisać w pierwszym poście. Pozdrawiam Ola
        • jol5.po Re: Czy moge do Was dolaczyc? 11.01.05, 22:13
          Witaj Olu, sa różne mamy, i takie co maja dwójkę też tutaj piszą, chęci najważniejszesmile)
          Pisz o doświadczeniach, zapraszamy
          pozdrawiam Jola
    • akve Re: Czy moge do Was dolaczyc? 11.01.05, 22:32
      Kasiu,
      cieszę się ,ze wreszcie jesteś smile)))
      I wiesz ,ze mam nastepujący pogląd :dzieci powinno byc parzyście wink
      Do zobaczenia wiadomo gdzie !
    • nata76 Re: Czy moge do Was dolaczyc? 19.02.05, 09:16
      Witaj,witaj, ja co prawda niewielodzietnia(dwójka),ale goszczę się na forum.
      Kasia, mozesz napisac,jak starsze dzieci zareagowały na Pawełka? No i jak się
      układaja stosunki z młodzszym?
      Akve, chyba z tą "parzystoscią" masz rację.....
      pozdrowienia,nata
      • eleanorrigby Re: Czy moge do Was dolaczyc? 20.02.05, 17:17
        Kiedy urodził się Pawełek,Asia miała 5 lat,a Kuba 7,przez całą ciążę bardzo na
        niego czekali,a w ogóle to życzyli sobie bliźniaków,najlepiej różnej płci!Nie
        przypominam sobie,żeby byli o niego zazdrośni,zresztą to był też dla nich czas
        zmian,poszli do szkoły i częściej byli poza domem.W dodatku Asię i Kubę dzieli
        tylko 22 mieś.i są niemal jak bliźniaki-mają wspólne zabawy,wspólne
        zainteresowania i są raczej samowystarczalni.Mały był bardzo spokojny i
        pogodny,nie miał kolek,dużo spał i w zasadzie miałam dla nich niewiele mniej
        czasu.Traktowali go trochę jak przytulankę,zresztą do dzisiaj lubią go
        przytulać.Teraz Pawełek ma już 3 lata i czasem daje im w kość(zaczepia,zabiera
        ich rzeczy,nie słucha itp.),ale mają swoje pokoje,więc mogą się zamknąć.Ma to
        też złe strony,bo rzadko chcą bawić się z nim oboje i włączać do swoich
        zabaw,raczej go wyrzucają.Najlepiej jest,jak jest tylko Asia,albo Kuba,wtedy
        się nim zajmują.Z drugiej strony mogę na nich liczyć jeśli trzeba mu w czymś
        pomóc,ubrać,dać pić itp.(inna rzecz,że Paweł nie zawsze taką pomoc
        przyjmuje,mama przecież zrobi lepiej..) Kuba prowadzi z nim bardzo poważne
        rozmowy o swoich konstrukcjach,Asia jest niezła w odwracaniu uwagi i
        negocjacjach (jak chce,żeby im nie przeszkadzał).Podsumowując,mówimy często,że
        Pawełek to najlepsza rzecz,jaka mogła nas spotkać.Radość z macierzyństwa bez
        niepewności jaka często towarzyszy wychowywaniu pierwszego dziecka.A dzieci
        czasem mówią,ze chciałyby jeszcze siostrę...
        Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka