08.09.13, 13:40
Też macie chwile, kiedy odnosicie wrażenie, ze żyjecie w Matrixie?
Nie chodzi mi o popularny wykrzyknik, raczej nagły lęk, że reguły gry społecznej, w których obowiązywanie chcielibyście przynajmniej w pewnym stopniu wierzyć, są tylko złudzeniem?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14566772,_Tygodnik_Powszechny___Tak_firma_PR_b__dziennikarzy.html#MT
Sorry, jeśli to pytanie ze zbyt grubej rury jak na niedzielę. Taki impulssmile
Obserwuj wątek
    • verdana Re: Matrix? 08.09.13, 13:48
      Nie, mnie to absolutnie ani nie dziwi, ani nie zaskakuje. Tak to działa na całym świecie - mam wrażenie, zę wiele całych branż teoretycznie "dobrych" i prospołecznych tak działa. Zdrowa żywność, ochrona środowiska - nie łudźmy sie, że za tym nie stoją firmy i pieniądze.
      • mary_ann Re: Matrix? 08.09.13, 13:56
        Ja wiem, że na całym świecie i też nie pierwszy raz się z czymś podobnym stykamsmile Chodzi mi raczej o... hmmm... taki lęk, że może nie chodzi tylko o marginalne, izolowane zjawiska? Tak, wiem, spiskowa teoria dziejówsmile
        • maadzik3 Re: Matrix? 08.09.13, 14:35
          oczywiscie ze zyjemy w matrixie, i nie chodzi o spisek. Na pewnym poziomie (czasem ledwie przekraczajacym poziom dobrego wychowania w sensie mowienia "dzien dobry", czasem ciut, ciut glebiej) mam wrazenie ze Leibnitz sie nie mylil - monady okien nie maja. I czasem nawet bliski czlowiek okazuje sie zagadka, czasem to co bralismy za pewnik okazuje sie zludzeniem, czasem cos robione w imie idei (nawet na poczatku bywa szczerze) prowadzi do zbrodni a biznes wylacznie dla pieniedzy okazuje sie prospoleczny....
          Monady nie maja okien....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka