grazip 17.06.04, 08:31 Czy homeopatia może sobie poradzić z tasiemcem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: Tasiemiec 17.06.04, 16:29 pewnie tak. przyjdzie nasz lekarz dyżurny (nie wiem, kiedy, bo zniknąl ostatnio) i powie, jak. Ja mogę polecić pestki z dyni - 200dkg na noc, wszelkie robactwo tego nie znosi:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
beba2 Re: Tasiemiec 17.06.04, 17:53 Hej, Martini chyba przegięłaś z ilością. No to się nie dziwię, że tasiemiec spierniczy w podskokach jak go przywalisz dwoma kilogramami dyni, hehehe, hahaha, ale się ubawiłam, hihihi :)))))) Odpowiedz Link
very_martini Re: Tasiemiec 17.06.04, 18:39 o kurde :D omskł mię się paluch 2 kg to ja bym nie przeżyła, a co dopiero mały, bezbronny tasiemczyk 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
astria1 Re: Tasiemiec 18.06.04, 08:43 grazip...hoemopatia moze zmusic gada do opuszczenia organizmu cudownego zywiciela ale zeby cos dobrac to jednak trzeba usiac sobie z takim wlascicielem i pogadac. Masz w swoim miescie takiego homeopate albo w okolicach ? najlepiej by było abyś popytal o klasycznego ponieważ należy tak zabezpieczyc organizm aby on sam nie zezwalał na takie odwiedziny. Jest sporo leków kóre mają odzdziaływanie na taką przypadłość - jednak ja nie mam sumienia próbować na osobniku tych wszystkich leków :-) Wiec... moje zdanie juz znasz :-) jesli chcesz cos wiecej wiedzieć to pytaj :) pzdr Anna Odpowiedz Link
grazip Re: Tasiemiec 18.06.04, 12:33 Jestem z Warszawy. Nie mam zdnego doświadczenia z lekarzmi homeopatami. Może mi coś poradzisz? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
grazip Re: Tasiemiec 01.07.04, 09:14 Ponawiam pytanie: czy homeopatia jest w stanie poradzić sobie z tasiemcem? W te pestki z dyni to nie bardzo wierzę (nie jest to zresztą homeopatia). Czy jest jakiś konkretny lek? Odpowiedz Link
astria1 Re: Tasiemiec 01.07.04, 09:18 Przepraszam pewnie nie zauwazyłam twej odpowiedzi więc jesli jesteś z Warszawy to zaraz do MArtini bedę wołać o adres. Troszkę pogubilam się do kogo warto isc bo jakieś problemy mamy z wiarygodnością... grazip :-)) chwilkę poczekaj az MArtini się zjawi ok ? pzdr Anna Odpowiedz Link
very_martini Re: Tasiemiec 07.07.04, 18:21 A o co chodzi? Bo sie nie moge wczytac;) 16%VOL 22%VAT (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow) Odpowiedz Link
adhom Re: Tasiemiec 02.07.04, 15:03 Homeopatia radzi sobie bez problemu z tasiemcem :) Opisz jakie ci on szkody wyzadza ;))? Odpowiedz Link
grazip Re: Tasiemiec 05.07.04, 13:17 Nie wiem, czy to są szkody związane bezpośrednio z tasiemcem (ale chyba tak):zmęczenie, niechęć do czegokolwiek, wieloletnia wysypka na brodzie, ostanio pojawiły się kamienie w woreczku żółciowym i maleńkie mięśniaki. Wydaje mi się, że to jest główna przyczyna moich dolegliwości. Czy mam rację? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link
muscovado Re: Tasiemiec 02.07.04, 18:12 "Nasiona dyni są starym lekiem przeciwko takim pasożytom przewodu pokarmowego, jak owsiki, glisty, a zwłaszcza tasiemce (...). Świeże, pozbawione łupin nasiona w ilości 100-200g uciera się z wodą lub z miodem na papkę i przyjmuje na czczo w dwóch porcjach w odstępach 30 min. Po 2-3 godzinach przyjmuje się ok. 30g oleju rycynowego. W razie potrzeby zabieg się powtarza. Jest to lek skuteczny, a równocześnie mało drażniący przewód pokarmowy i nie wykazujący działania ubocznego. Kukurbitacyny zawarte w nasionach przenikają do ciała pasożytów i porażają ich system nerwowy, nie działając na przewód pokarmowy nosiciela." Leksykon roślin leczniczych pod red. A. Rumińskiej i A. Ożarowskiego PWRiL Warszawa 1990 ...ale faktycznie, to nie jest homeopatia... Pozdr. Odpowiedz Link