17.06.04, 08:31
Czy homeopatia może sobie poradzić z tasiemcem?
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Tasiemiec 17.06.04, 16:29
      pewnie tak. przyjdzie nasz lekarz dyżurny (nie wiem, kiedy, bo zniknąl ostatnio)
      i powie, jak. Ja mogę polecić pestki z dyni - 200dkg na noc, wszelkie robactwo
      tego nie znosi:)

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      • beba2 Re: Tasiemiec 17.06.04, 17:53
        Hej, Martini chyba przegięłaś z ilością. No to się nie dziwię, że tasiemiec
        spierniczy w podskokach jak go przywalisz dwoma kilogramami dyni, hehehe,
        hahaha, ale się ubawiłam, hihihi :))))))
        • very_martini Re: Tasiemiec 17.06.04, 18:39
          o kurde :D
          omskł mię się paluch
          2 kg to ja bym nie przeżyła, a co dopiero mały, bezbronny tasiemczyk

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatyczne
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      • grazip Re: Tasiemiec 18.06.04, 07:58
        Chyba pomyłka. Miało być 20 dag.
        • astria1 Re: Tasiemiec 18.06.04, 08:43

grazip...hoemopatia moze zmusic gada do opuszczenia organizmu cudownego
          zywiciela ale zeby cos dobrac to jednak trzeba usiac sobie z takim wlascicielem
          i pogadac. Masz w swoim miescie takiego homeopate albo w okolicach ? najlepiej
          by było abyś popytal o klasycznego ponieważ należy tak zabezpieczyc organizm
          aby on sam nie zezwalał na takie odwiedziny. Jest sporo leków kóre mają
          odzdziaływanie na taką przypadłość - jednak ja nie mam sumienia próbować na
          osobniku tych wszystkich leków :-)

Wiec... moje zdanie juz znasz :-) jesli chcesz cos wiecej wiedzieć to pytaj :)

pzdr
          Anna
          • grazip Re: Tasiemiec 18.06.04, 12:33
            Jestem z Warszawy. Nie mam zdnego doświadczenia z lekarzmi homeopatami. Może mi
            coś poradzisz? Z góry dziękuję.
    • grazip Re: Tasiemiec 01.07.04, 09:14
      Ponawiam pytanie: czy homeopatia jest w stanie poradzić sobie z tasiemcem? W te
      pestki z dyni to nie bardzo wierzę (nie jest to zresztą homeopatia). Czy jest
      jakiś konkretny lek?
      • astria1 Re: Tasiemiec 01.07.04, 09:18
        Przepraszam pewnie nie zauwazyłam twej odpowiedzi więc jesli jesteś z Warszawy
        to zaraz do MArtini bedę wołać o adres. Troszkę pogubilam się do kogo warto
        isc bo jakieś problemy mamy z wiarygodnością...

grazip :-)) chwilkę poczekaj az MArtini się zjawi ok ?

pzdr
        Anna
        • very_martini Re: Tasiemiec 07.07.04, 18:21
          A o co chodzi? Bo sie nie moge wczytac;)

16%VOL
          22%VAT
          (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)
      • adhom Re: Tasiemiec 02.07.04, 15:03
        Homeopatia radzi sobie bez problemu z tasiemcem :) Opisz jakie ci on szkody
        wyzadza ;))?
        • grazip Re: Tasiemiec 05.07.04, 13:17
          Nie wiem, czy to są szkody związane bezpośrednio z tasiemcem (ale chyba
          tak):zmęczenie, niechęć do czegokolwiek, wieloletnia wysypka na brodzie,
          ostanio pojawiły się kamienie w woreczku żółciowym i maleńkie mięśniaki. Wydaje
          mi się, że to jest główna przyczyna moich dolegliwości. Czy mam rację?
          Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
      • muscovado Re: Tasiemiec 02.07.04, 18:12
        "Nasiona dyni są starym lekiem przeciwko takim pasożytom przewodu pokarmowego,
        jak owsiki, glisty, a zwłaszcza tasiemce (...). Świeże, pozbawione łupin
        nasiona w ilości 100-200g uciera się z wodą lub z miodem na papkę i przyjmuje
        na czczo w dwóch porcjach w odstępach 30 min. Po 2-3 godzinach przyjmuje się
        ok. 30g oleju rycynowego. W razie potrzeby zabieg się powtarza. Jest to lek
        skuteczny, a równocześnie mało drażniący przewód pokarmowy i nie wykazujący
        działania ubocznego. Kukurbitacyny zawarte w nasionach przenikają do ciała
        pasożytów i porażają ich system nerwowy, nie działając na przewód pokarmowy
        nosiciela."

Leksykon roślin leczniczych
        pod red. A. Rumińskiej i A. Ożarowskiego
        PWRiL Warszawa 1990

...ale faktycznie, to nie jest homeopatia...

Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka