agaa98
26.08.11, 10:59
Proszę o pomosi ,na hashi choruję od 7 lat, obecnie przyjmuję euthyrox150, od ok. 5 lat wyniki i dawka nie zmieniały się, ot jeździłam na kontrolę i tyle. W zeszłym roku anty Tpo miałam powyżej 300 tysięcy, a tsh pół 1,89. Od końca kwietnia jestem na Dukanie, schudłam 16 kilo i przeszłam na 3 fazę. W zeszły piątek zrobiłam sobie wyniki ,bo jutro jadę do endo. Morfologię mam w porządku, mocz też, próby wątrobowe idealne, cholesterol ten dobry i zł super, triglicerydy tez dobrze, ob nieco podwyższone bo 23 przy normie do 12 (niedawno miałam zapalenie dziąseł, może od tego). Ale czegoś nie rozumiem , bo anty TPO spadło z 3000 do 492, tsh zaś 6,9 (norma 0,55-4,78). Patrząc na to tsh pomyślałam, że zrobię w środę jeszcze raz, bo nie odczuwam jakoś zmian w wyniku tsh. Dzisiaj przeżyłam szok, kiedy odebrałam ponownie wynik tsh bo wynosi 13, 66. Jak to możliwe, żeby podwyższył się z 6,9 na 13,6 w ciągu 5 dni i w ogóle przy dobrym samopoczuciu mieć w ogóle jakoś podwyższony, przecież regularnie przyjmuję tabletki (na czczo).