dida29 02.12.06, 13:31 czy ktos z was bierze te leki??jak na Was działąja?czy cos pomagaja??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda85 Re: coxtral i tramal 02.12.06, 17:26 Ja czasem biorę tramal 50mg, ale bardzo rzadko. Musi mnie już naprawdę okropnie boleć. Pomaga, ale na na długo, niestety. Tego drugiego leku nie znam, co to jest za lek, i jak ma działać na organizm? Odpowiedz Link
ewax100 Re: coxtral i tramal 02.12.06, 20:31 Ja biorę tramal choć staram się go ograniczać bo podobno jest szkodliwy.Biorę jak nie pomagają inne leki np.majamil.Tramal jest bardzo silnym lekiem podobno podaja go w ostatnim stadium choroby nowotworowej i to nie każdemu zachodzi taka potrzeba.Moi rodzice dostali to 2 dni przed koncem a ja /niby zdrowa/biorę to juz od wielu lat.Możliwe ze jest szkodliwy ale jak mnie tak boli to wtedy człowiek na nic nie patrzy-zjadłabym chyba wtedy nawet truciznę.Ostatnio bardzo cierpię więc zmuszona jestem do wzięcia silnego leku. Odpowiedz Link
ivee83 Re: coxtral i tramal 02.12.06, 22:17 Biorę coxtral (substancja czynna nimesulid,do tej pory sprzedawany był tylko jako Aulin-b.drogi 30 tabl.za 30 zł,coxtral jest jego odpowiednikiem o połowe tańszym).Jest skuteczny na wyjątkowo silny ból (lekarze sami go biorą od czasu do czasu bo jest bezpieczny)czyli np. przy atakach bólu zwłaszcza stawów lub np.bólu mięni przedramienia itd.Mi bardzo pomaga gdy dopadnie mnie silny ból,ale nie nadaje się do leczenia bólu przewlekłego, raczej do stosowania sporadycznie. Odpowiedz Link
jagoda85 Re: coxtral i tramal 03.12.06, 14:32 Mam pytanie, czy ten Coxtral zawiera diclofenak, to dla mnie bardzo ważna informacja. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ivee83 Re: coxtral i tramal 03.12.06, 17:46 Nie, zawiera nimesulid, brałam diclofenak ale był nieskuteczny. Odpowiedz Link
jagoda85 Re: coxtral i tramal 04.12.06, 17:02 Dzięki za informację. Dla mnie to ważne, bo niestety diclofenaku nie toleruję w żadnej postaci. Po zażyciu diclofenaku poprostu umieram, coS niesamowitego. Myślę, ze teraz bedę mieć jeszcze jeden lek do wypróbowania. Mam nadzieję, że obejdę się bez sterydów, których trochę się boję, z tego względu, że powodują przyrost masy ciała. Po dawce 2 tygodniowej utyłam 4 kg. Mam nadzieję, że nie bedę ich musiała brać więcej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ewax100 Re: coxtral i tramal 05.12.06, 13:29 Ja biore co 3 miesiace 1 zastrzyk diprophosu.Właśnie wzięlam wczoraj bo myślałam ze sie juz wykończe.Dzisiaj jest lepiej.Pozdrawiam Odpowiedz Link