albinica 19.07.06, 20:26 Mam rozpoznaną chorobę tarczycy o nazwie, struma retrosternalis dex, czy ktoś wie , co to jest? Bardzo proszę o odpowidź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpulakasia Re: struma retrosternalis dex 19.07.06, 21:38 wole zamostkowe prawostronne. Odpowiedz Link
albinica Re: struma retrosternalis dex 20.07.06, 00:49 Dziękuję za wiadomość,za dwa miesiące mam miec operację na to ,wynik biopsji jest taki:1)W rozmazie krew.2)W rozmazie na krwistym tle drobne grupy tyreocytów z zaznaczonymi cechami anizonukleozy.Boję się, bo nikt mi nie powiedział jednego słowa na ten temat.Czy mogę liczyć na jeszcze jedną odpowiedź? Odpowiedz Link
szpulakasia Re: struma retrosternalis dex 20.07.06, 19:22 to nie są zmiany nowotworowe ale całkowitą pewnośc będzie można mieć po operacji i badaniu histopatologicznym wyciętej tarczycy.Ja miałam takie same wyniki po operacji wyszło tak samo guz był niezłośliwy.Jestem rok po operacji i teraz zażywam leki. Odpowiedz Link
albinica Re: struma retrosternalis dex 22.07.06, 23:14 Serdeczne dzięki,mam też nadzieję,że będzie dobrze, pozdrawiam Odpowiedz Link