magda2123 Re: Jak wzmocnic 07.12.06, 19:36 Mam małe pytanko jak już wcześniej pisałam mama moja ma guz wątroby, co jej można podac żeby ja wzmocnić,jest ostatnio bardzo słaba,mało je niestety nie chce pić nutridrinków w ogóle mało pije jest jakiś sposób by więcej jadła i piła. Mama przyjmowała wcześnij lek na pobudzenie łaknienia megalie ale żle się po niej czuła. Magda Odpowiedz Link
basia.z Re: Jak wzmocnic 07.12.06, 20:54 Podobno wzmacniająco dzialają preparaty z żeń-szenia. Mnie taki (tak sądzę) pomogl się pozbierać po ciężkiej grypie z powiklaniami. Ale nie wiem, jak na takie leki reaguje wątroba. Odpowiedz Link
pawinci Re: Jak wzmocnić osobę z guzem trzustki 17.12.06, 00:23 Bliska mi osoba ma guza trzustki. Schudł około 30 kg. wymiotuje o barwie brązowej. Czy naparem z huby czarnej z drzewa brzozy można go wzmacnić. czy hube z brzozy można inaczej sposobic np jasko okłóad wyczytałem w poradniku że huba zatrzmuje komórki rakowe. także herbata zielona z zawartymi w niej polifenolami zapobiega przekształcaniu komórek nowotworowych. czy w polsce usuwają operacyjnie guza na trzustce? Odpowiedz Link
liina Re: Jak wzmocnić osobę z guzem trzustki 17.12.06, 17:56 Huba brzozowa w ksiązce Ozarowskiego jest nadmieniona jako specyfik wspomagajcy w chorobach nowotworowych. Mozna ja kupic w sklepach zielarskich lub zbierac samemu i trzec, ale teraz to nie jest najlepsza pora na zbior, wiec chyba trzeba kupic. Nie pamietam juz teraz w jakich ilosciach na ile wody sie ja gotuje lub w jakich proporcjach robi sie nalewke, ale mysle, ze nalewka na alkoholu nie bedzie najlepsza przy raku trzustki jednak. Odpowiedz Link
b_a_l_b_i_n_k_a Re: Jak wzmocnić osobę z guzem trzustki 18.12.06, 09:25 Zanim zaczniecie wzmacniać w jakokolwiek sposób skonsultujcie to z lekarzem. Nie wolno podawać jakichkolwiek specyfików na własną rekę. Odpowiedz Link
malgoska182 Re: Jak wzmocnić osobę z guzem trzustki 21.12.06, 13:18 pawinci napisał: > Bliska mi osoba ma guza trzustki. Schudł około 30 kg. wymiotuje o barwie > brązowej. Czy naparem z huby czarnej z drzewa brzozy można go wzmacnić. > czy hube z brzozy można inaczej sposobic np jasko okłóad > wyczytałem w poradniku że huba zatrzmuje komórki rakowe. > także herbata zielona z zawartymi w niej polifenolami zapobiega > przekształcaniu komórek nowotworowych. > czy w polsce usuwają operacyjnie guza na trzustce? Chyba powinnam napisac bron Was Boze przed huba brzozy. My tez w chorobie tatusia wyszukiwalismy roznych rzeczy, z tym ,ze moja siostra natychmiast pytala o to lekarke. Nic nie powiedziala na polyagre (lekarstwo z Niemiec , ). Powiedziala ,ze nie zaszkodzi. Gwaltownie zareagowala na ta wspomniana hube i zakazala wrecz. Odpowiedz Link