Dodaj do ulubionych

Jak wzmocnic

07.12.06, 19:31
Obserwuj wątek
    • magda2123 Re: Jak wzmocnic 07.12.06, 19:36
      Mam małe pytanko jak już wcześniej pisałam mama moja ma guz wątroby,
      co jej można podac żeby ja wzmocnić,jest ostatnio bardzo słaba,mało je niestety
      nie chce pić nutridrinków w ogóle mało pije jest jakiś sposób by więcej jadła i
      piła.
      Mama przyjmowała wcześnij lek na pobudzenie łaknienia megalie ale żle się po
      niej czuła.
      Magda

• basia.z Re: Jak wzmocnic 07.12.06, 20:54
        Podobno wzmacniająco dzialają preparaty z żeń-szenia. Mnie taki (tak sądzę)
        pomogl się pozbierać po ciężkiej grypie z powiklaniami. Ale nie wiem, jak na
        takie leki reaguje wątroba.
      • pawinci Re: Jak wzmocnić osobę z guzem trzustki 17.12.06, 00:23
        Bliska mi osoba ma guza trzustki. Schudł około 30 kg. wymiotuje o barwie
        brązowej. Czy naparem z huby czarnej z drzewa brzozy można go wzmacnić.
        czy hube z brzozy można inaczej sposobic np jasko okłóad
        wyczytałem w poradniku że huba zatrzmuje komórki rakowe.
        także herbata zielona z zawartymi w niej polifenolami zapobiega
        przekształcaniu komórek nowotworowych.
        czy w polsce usuwają operacyjnie guza na trzustce?
        • liina Re: Jak wzmocnić osobę z guzem trzustki 17.12.06, 17:56
          Huba brzozowa w ksiązce Ozarowskiego jest nadmieniona jako specyfik wspomagajcy
          w chorobach nowotworowych. Mozna ja kupic w sklepach zielarskich lub zbierac
          samemu i trzec, ale teraz to nie jest najlepsza pora na zbior, wiec chyba trzeba
          kupic.
          Nie pamietam juz teraz w jakich ilosciach na ile wody sie ja gotuje lub w jakich
          proporcjach robi sie nalewke, ale mysle, ze nalewka na alkoholu nie bedzie
          najlepsza przy raku trzustki jednak.
          • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Jak wzmocnić osobę z guzem trzustki 18.12.06, 09:25
            Zanim zaczniecie wzmacniać w jakokolwiek sposób skonsultujcie to z lekarzem.
            Nie wolno podawać jakichkolwiek specyfików na własną rekę.
        • malgoska182 Re: Jak wzmocnić osobę z guzem trzustki 21.12.06, 13:18
          pawinci napisał:

> Bliska mi osoba ma guza trzustki. Schudł około 30 kg. wymiotuje o barwie
          > brązowej. Czy naparem z huby czarnej z drzewa brzozy można go wzmacnić.
          > czy hube z brzozy można inaczej sposobic np jasko okłóad
          > wyczytałem w poradniku że huba zatrzmuje komórki rakowe.
          > także herbata zielona z zawartymi w niej polifenolami zapobiega
          > przekształcaniu komórek nowotworowych.
          > czy w polsce usuwają operacyjnie guza na trzustce?

Chyba powinnam napisac bron Was Boze przed huba brzozy. My tez w chorobie
          tatusia wyszukiwalismy roznych rzeczy, z tym ,ze moja siostra natychmiast
          pytala o to lekarke. Nic nie powiedziala na polyagre (lekarstwo z Niemiec , ).
          Powiedziala ,ze nie zaszkodzi. Gwaltownie zareagowala na ta wspomniana hube i
          zakazala wrecz.
    • szpulakasia Re: Jak wzmocnic 08.12.06, 11:49
      Magda napisałam Ci maila...Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka