Dodaj do ulubionych

Drugie Shih Tzu

03.06.10, 15:16
Witam,

Zastanawiamy sie od dluzszego czasu czy nie kupic jeszcze jednego
pieska do domu. Mamy prawie 5 letniego pieska shih tzu i nie wiemy
czy mozemy kupic drugiego. Nie wiemy poniewaz nie chcielibysmy zeby
nasz piesek mial z tym jakiekolwiek przykrosci albo stres zwiazany z
obecnoscia innego psa w domu. Czy macie moze z tym jakiekolwiek
doswiadczenie? Bylbym baaaaaaaaaaaardzo wdzieczny za pomoc :)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • andzy332 Re: Drugie Shih Tzu 03.06.10, 18:26
      Ja od niedawna mam shih tzu ostatnio odwiedziłam razem z moim pieskiem moją
      siostrę ktora równiez ma shih tzu tylko że suczke sunia ma ok 1roku byłam pewna
      ze się polubią i będa się bawic niestety nie Dejzi sunia siostry baardzo
      posmutniala uciekała od szczeniaczka i nie chciała się z nim bawic bała się
      chyba o pozycje w domu ...Nie wiem może to zalezy od psa nie koniecznie się nie
      polubią .Pozdrawiam;]
      • giciag Re: Drugie Shih Tzu 03.06.10, 18:35
        Moja dobra sasiadka do ktorej chodze czesto ma shih 4letniego.Moj Dzeki ma
        prawie 10 m-cy.Od poczatku nie bylo zadnego problemu z zachowaniem psow.Czasem
        tylko starszy pokazywal mlodszemu warknieciem niezadowolenie.
        • omararnaout Re: Drugie Shih Tzu 04.06.10, 10:36
          Dziekuje bardzo za pomoc...bedziemy musieli to przemyslec. bardzo bym
          nie chcial zeby nasz piesek poczul sie odrzucony jakby szczeniak
          dolaczyl do domu.

Pozdrawiam
          • an3czka2 Re: Drugie Shih Tzu 04.06.10, 10:50
            W tym wątku chyba najwięcej może nam powiedzieć Ania, ma ich kilka,,sztuk". To
            chyba też zależy od psychiki danego pieska, zależy jak akceptuje inne zwierzaki
            obok siebie. Może być wspaniale, a może nie. Mój poprzedni pies np. nie
            akceptował ,,intruzów" w domu, a teraz jest lilka i akceptuje wszystko. Żyje ze
            świnkami morskimi jak z siostrami, bawią się, ganiają, i śpią razem. Taką ma naturę.
            • gitmajonezxdd Re: Drugie Shih Tzu 04.06.10, 10:59
              Mój Tofik też wszystko akceptuje, to on jest czasem odrzucany, np. moja ciocia ma dwa pekińczyki Pusię i Klarę, Klara jest spokojna, ładnie bawiła się z Tofikiem, nie robiła mu krzywdy. Pusia chodź jest siostrą Klary ma całkiem inny charakter cały czas atakowała Tofika, nie kazała mu leżeć np. pod stołem, bo to jej miejsce. Owczarek niemiecki (też ciotki) był grzeczny i delikatny w stosunku (chodź ma dopiero 3 lata) do Tofika, nawet razem sobie spali, gdzieś mam zdjęcia jak znajdę to prześlę :D Ale ogólnie mój maluch bawi się też z kotami, pozwala im spać w swoim legowisku.
              Pozdrawiam :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka