Dodaj do ulubionych

kolejny problem

05.09.13, 21:00
u nas pojawił się kolejny problem... wczoraj zauważyłam że maluch ma problemy z oddaniem moczu, męczy się a nic nie wychodzi... dzisiaj w pracy zadzwoniłam do weta, kazała podać urosept i no-spę (w odpowiednich dawkach), a jutro czeka nas wizyta u weta... trochę się wystraszyłam teraz bo zobaczyłam że robi siku krwią... trochę się martwię, mam nadzieję że to infekcja z którą sobie szybko poradzimy i nie będzie większych problemów... trzymajcie za nas kciuki...
pozdrawiam, Bożena i Rufi
Obserwuj wątek
    • 9czarna Re: kolejny problem 06.09.13, 09:19
      Bede trzymac kciuki,oby to nie bylo nic powaznego.Poinformuj nas gdy bedziesz po wizycie u lekarza co powiedzial weterynarz.
    • nikjar Re: kolejny problem 06.09.13, 14:54
      jak nie urok to sracz.... , no nie dobrze,bo martwimy sie bardzo -wiem po sobie jak cos sie dzieje z psina, oby to nie było coś poważnego.....trzymajcie sie.
      • an3czka2 Re: kolejny problem 06.09.13, 17:46
        Kochanie to na bank jakaś drobna infekcja moczowodu i szybko się to wyleczy, trzymam kciuki za maluszka i Ciebie.
        Pozdrawiam Ania.
        • bozka432 Re: kolejny problem 06.09.13, 18:50
          jesteśmy po wizycie, zapalenie dolnych dróg moczowych... dostał kroplówkę i do niedzieli jest na antybiotyku, urosepcie i no-spie... a w poniedziałek mam mu pobrać próbkę moczu i zanieść do badania żeby sprawdzić dokładnie co się dzieje... i stąd moje pytanie, macie jakiś sposób jak się zabrać za "łapanie" moczyku?? mało tego Maluch "popuścił" u weta i znów była krew, na płytkach było to widać... cóż mam nadzieję że szybko sobie poradzimy z infekcją... A jak któraś miała przygody z łapaniem moczu to czekam na porady bo kompletnie nie wiem jak się za to zabrać...
          dziękuję Wam za wsparcie,
          pozdrawiam, Bożena
          • an3czka2 Re: kolejny problem 06.09.13, 21:38
            Kurcze to dobrze że już małego leczysz, będzie dobrze. Ja kiedyś też latałąm z pojemnikiem po dworku i złapałam parę kropli. Może bardziej w domu się uda to zrobić. Życzę powodzenia, oby malutki szybko wydobrzał:). Trzymam kciuki za maluszka:).
            Pozdrawiam Ania.
            • qqqq33 Re: kolejny problem 08.09.13, 09:26
              Wierz mi złapanie moczu to naprawdę żaden problem;) Z Bobisiem z racji jego schorzenia nerek przerobiłam to kilkakrotnie. Kup zwykły pojemnik na mocz w aptece, wyjdź z pieskiem i czekaj kiedy zacznie sikać. On nogę w górę i zaczynał sikać wtedy szybko podstawiałam pojemnik i reszta lądowała w pojemniczku. Chyba, że piesek jeszcze malutki i nie podnosi nóżki to pewnie gorzej... Życzę powodzenia, na pewno się uda i zdrówka piesiowi. Pozdrawiam. Inka
              • bozka432 Re: kolejny problem 09.09.13, 21:06
                Z moczem sobie poradziliśmy, poszło łatwiej niż myślałam ;) co prawda sika jak panienka ( jak mu się bardzo chce, jak nie to nogę podniesie), ale podstawiłam pod niego kubeczek i poszło ;)
                badania wyszły mu w miarę dobrze, jak Ania pisała jest to drobna infekcja z którą sobie poradzimy ;) Maluch przeziębił cewkę moczową... w moczu bakterii brak i wszystko wyszło ok tylko są leukocyty które świadczą o zapaleniu. do niedzieli antybiotyki i powinno być wszystko ok :)
                dziękuję Wam za wsparcie i pozdrawiam gorąco :)
                • 9czarna Re: kolejny problem 10.09.13, 16:00
                  To swietnie wiadomosci.mojanajstarsza sunia tez kiedys mialazapalenie pecherza bylo to w zimie wchodzila wnajwiekszy snieg by sie wysiusiac i pewnie przez toprzeziebila pecherz ale antybiotyk pomogl:)Pozdrawiam Ciebie i Rufisia oczywiescie tez:)
                • an3czka2 Re: kolejny problem 10.09.13, 19:38
                  Super :). Bardzo się cieszymy że wszystko jest już pod pełną kontrolą i maleństwo szybko z tego wyjdzie.
                  Pozdrawiam Ania z małpkami:), uściski dla maluszka też oczywiście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka