Dodaj do ulubionych

podwojne zabki

27.04.14, 20:23
Enzo wymienil juz prawie wszystkie zeby, rosna ladnie rowno, nie ma przodozgryzu, ale zauwazyla ze w 3 miejscach ma jeszcze mleczaki gdzie juz pojawily sie stale. 1 mleczny kiel obok stalego juz ledwo wisi zaraz wypadnie wiec ok ale drugi trzyma sie mocno, na dole tez przy 1 z kielkow trzyma sie mleczak. Wyrywac czy czekac? Te zabki sa juz duze, praktycznie w pelni uformowane a mleczaki trzymaja sie na amen...
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: podwojne zabki 28.04.14, 19:14
      U shih przodozgryz, to cały urok chyba. Zresztą to normalne w tej rasie. Pozostałe mleczaki powinny wypaść, ale zdarza się jak u mojej że ma do dziś podwójne jedynki dolne :). Nie ma pokrzywionych ząbków, więc jej to nie przeszkadza i ja nie usunęłam. W sumie weterynarze polecają usunięcie, bo tak być nie powinno.
      Pozdrawiam Ania.
      • paulamu Re: podwojne zabki 28.04.14, 20:46
        wet powiedziala ze ma delikatny przodozgryz...praktycznie nie widac, aaa ja tam nie chcialam zeby mu zabki wrecz wystawaly... bede na majowke w pl podpytam o te mleczaki bo mam wrazenie ze jemu przeszkadza strasznie wszstrko gryzie, jak opetany wrecz jak sie do czegos dobierze...i to wlasnie ta strona gdzie ma nadprogramowe mleczaki
        • an3czka2 Re: podwojne zabki 29.04.14, 18:05
          Maluch zawsze jak ząbkuje to podgryza co się da. Po prostu swędzenie daje mu w kość :), jak u dzieci. Lilunia ma też przodozgryz lekki, ale ząbki jej nie wystają. To samo Fabcia. Tylko Fabcia ma tak malutkie ząbki, że śmiejemy się że ma chyba dalej mleczaki :). Taka ich uroda :).
          Pozdrawiam Ania.
    • ib1972 Re: podwojne zabki 02.05.14, 16:20
      Ja mojej usunęłam dwa kły i zgryz ma w tej chwili prawidłowy.Trochę mnie to nerwów kosztowało bo mała miała narkozę i potem ledwo chodziła przez 4 godziny. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka