24.09.10, 21:29
Czy robicie sobie same? Chodzi mi głównie o brwi, rzęsy i tak maluję. Nigdy nie próbowałam samodzielnie. Jaką i gdzie kupić? Jak zrobić, żeby było ładnie, delikatnie niczym naturalnie?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Henna 24.09.10, 23:40
      robie sama na brwi.Na rzedy odpada bo mam megauczulenie.
      Jestem blondynka wiec robie henne brazowa lub grafitowa ale wole zdecydowanie brazsmile
      Rozrabiam jak w przepisie,nakladam i trzymam 15 minut.Nigdy nie mam zafarbowanej skory.
      • kasiak37 rzesy oczywiscie n/t 24.09.10, 23:40

• green_shamrock Re: Henna 24.09.10, 23:43
      ja robie sama brwi , henne kupuje w rosmanie mi tesciowa i przysyła, zalezy od koloru włosów jaki kolor ,ja mieszam brąz z odrobiną czarnego ,bo mam ciemny braz na głowie , mieszamz wodą utlenioną i nakładam pedzelkiem do cieni delikatnie od nosa zaczynając grubiej ku skroni zweżając , najlepiej jak uda sie za jednym zamachm narysowac odpowiedni kształt ,ale jak nie to poprawki wskazane i patyczki do uszu umoczone w ciepłej wodzie pod reką ,zeby mozna było wykonać szybką korektę wink , trzymam około 10 min ,zmywam cipła wodą i depiluje ,gotowe smile

• irenka82 Re: Henna 26.09.10, 15:53
        ja mam blond brwi, wiec henna musi być. jeśli nie mam pod ręką koleżanki kosmetyczki, to kupuję proszkową hennę, czarną mieszam z brązową, albo grafit tylko. rysuję kredką do oczu odpowiedni kształt, potem go wypełniam. najpierw prawą, bo mam wprawniejszą rękę, a potem lewą, i jak skończę lewa to ścieram prawa. PODOBNO lepsza jest woda utleniona fryzjerska, bo nie zostaje na skórze. PODOBNO henna w żelu tez nie zostaje na skórze, ale gorzej ja rozprowadzić, bo jest glutowata. potem wyskubuję i gotowe.
        • zielistka00 Re: Henna 28.09.10, 21:57
          Polecam żelową hennę Refectocil (do kupienia na Allegro). Męczyłam się z proszkową, po której zawsze wyglądałam nienaturalnie, farbowała skórę, ciężko było ładnie rozprowadzić. Żelowa jest super. Może troszkę krócej trzyma, ale efekt dużo ładniejszy, naturalniejszy.
      • misself Re: Henna 26.09.10, 23:36
        green_shamrock napisała:
        > mywam cipła wodą i depiluje

Tzn. nakładasz hennę na skórę, a potem usuwasz włosy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka