Dodaj do ulubionych

Od kiedy kubeczek?

IP: *.* 17.09.02, 21:10
Podaję mojej Oli (6 m-cy) soczki łyżeczką. Zastanawaim się, czy umiałaby wypić z kubeczka. Od kiedy Wy podawałyście napoje dziecku z kubeczka? Jaki kubeczek jest godny polecenia? SŁyszałam o kubeczkach "niekapkach" Avent - czy sprawdzają się?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamila Re: Od kiedy kubeczek? IP: *.* 17.09.02, 21:20
      U nas niekapek Aventu sprawdzil sie chyba nawet od 3-go m-ca z tego co pamietam. Wprawdzie najpierw dzidzius musi zalapac o co w tym chodzi (troche zlosci i nerwow), ale u nas trwalo to doslownie nie caly jeden dzien.Zycze powodzeniaKamila
    • Gość: Mama-Kangurzyca Re: Od kiedy kubeczek? IP: *.* 17.09.02, 23:13
      Jak dla mnie niekapek Aventu (ustnik do standardowej butelki)to porażka. Krzyś go nie znosił. Spróbowałam sama z niego się napić i co się okazało? Że butelka musi byc pełna i całe dno zakryte, żeby płynął płyn w sensownej ilosci. W przeciwnym razie dziecko ciągnie powietrze, a tym raczej pragnienia nie zaspokoi. Nie wiem, czy oryginalny niekapek ma taką samą zasadę działania, ale pewnie tak. Natomiast kupiliśmy ostatnio kubek Gerbera i jak dla mnie super - nasz mały "niepijek" rzuca się na niego z dziką przyjemnością. Tyle tylko, ze on jest dla większych dzieci (na opakowaniu jest napisane, że od 8. miesiąca).Ale jak to jest w życiu pewnie inne mamy będą miały inne doświadczenia.Pozdrawiam!
    • Gość: halina Re: Od kiedy kubeczek? IP: *.* 18.09.02, 08:07
      Lena zaczela pic z niekapka Gerbera od razu, jak zaczela jesc inne pokarmy, czyli w wieku 6 miesiecy. N apoczatku probowalismy z e zwyklym kubeczkiem z dziobkiem, ale to byla porazka, chciala sama trzymac, wywijac na wszystkie strony, przy piciu sie oblewala... Nastepnego dnia kupilam niekapek i zalapala od razu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka