samotny

(15 wyników)
  • Witajcie dziewczyny. Jestem w Angli od jakis 7 miesiecy. Jakies 3 tygodnie temu dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy. Niestety wiadomosc ta zupelnie mnie nie ucieszyla, co wiecej czuje sie z tym fatalnie. Moj partner ma nieuregulowany pobyt w Angli, mieszkamy w wynajetym pokoju, a ja ostatnio stracilam prace. Rozwazam rozne opcje. Nie chce zgotowac mojemu dziecku takiej przyszlosci w szczegolnosci, ze ja mialam wszystko co chcialam bedac dzieckiem. Glownie chodzi o kwestie finan...
  • Witam! Chce odejść od swojego męża ale nie wiem jakie zasiłki mi się należą. Mieszkam tu rok ale pracowałm tylko miesiąc ponieważ, siedziałam w domu z dzieckie, córcia ma trzy latka i nie było by żadnego problemu gdyby nie to że jestem w ciąży! Czy moge liczyć na jakąś pomoc finansową? jeśli ktoś coś wie prosze o odpowiedź. Już nie wyrabiam psychicznie mam dość życia z tyranem!!!!!!!
  • Witam,samotnie wychowuje dwoje dzieci w wieku 13i9lat,chcę wyjechać do Angli troche się boje czy powinnam?może jakaś mama mnie zmobilizuje,podpowie mi co mam załatwić,czy będe miała jakieś pieniądze na dzieci i ile?jakie wogóle mam szanse by było nam lepiej,oczywiście mam zamiar pracować jak najwięcej.Czekam na kontakt.Mama.
  • Szukam samotnych mam w Anglii. Wyjeżdżam z synem z Polski w sierpniu i mam strasznego pietra:-( Potrzebuję rad, info, info, info... Proszę odezwijcie się!
  • Czy sa tu jakies samotne mamy, ktore żyją i pracują zagranicą? Jeśli tak, podzielcie sie prosze doświadczeniami, napiszcie jak sobie radzicie, czy mozliwe jest wychowywanie dziecka zagranicą bedąc samotną mamą. Pozdrawiam Atilka
  • Kobitki! Czy wiecie może i pomożecie- jadąc z partnerem do tego kraju--(on ma prace legalna)- ja jestem formalnie samotną matką. (ojciec biol. jest pozbawiony praw rodzicielskich)- co zabrac ze sobą z Polski? Jakie dokumenty? Chciałabym wiedzieć, czy mam szansę na jakiś zasiłek czy cuś?? Ile muszę pracować legalnie, aby moje dziecko miało jakas ochronke socjalną? Jesli otrzymnałabym pracę także ja, to gdzie najlepiej zapisać dziecko--czy są integracyjne przedszkola dla kilkulat...
  • Witam chciałabym sie podpytac jak to teraz jest,rok temu wróciłam z powodów rodzinnych do polski,a teraz kupiłam bilet na 16 listopada i lecę z 16m dzieckiem,jadę w okolice Birmingham WeestBromitch wassal.jak teraz jest z praca, jestem matka samotna licze na to że będzie mi troszke lżej nić tu w polsce,może jest ktoś tu na forum z tych regionów,może coś więcej wiecie jakie teraz zarobki czy znajdę jakieś mieszkanie niby ogłoszeń dużo ale nie ma to jak realnie coś z...
  • Witajcie, czy jest możliwość, by samotna mama znalazła pracę za granicą i utrzymała dwójkę dzieci? Czy ktoś w ogóle takim mamom pomaga?Pytam tak z ciekawości, gdybym chciała kiedyś wyjechać z kraju. liwia000@0net.eu
  • Mieszkam w Londynie, mam malego synka 2,5 roku.Ciekawa jestem czy sa wsrod was samotne mamy ktore tak jak ja zyja za granica? Proponuje zapoznanie sie i wymiane doswiadczen.
  • Cześć. Ja zastanawiam sie nad wyjazdem, tylko boje sie wpaśc w jeszcze większy "dół". Mam skonczone studia, j.ang średniozaawansowany. Pewnie jakies mozliwości znalezienia pracy, miałabym ale... czy wytrzymam jakis czas bez synka, czy samotna matka moze stanac na nogi za granicą, czy jestem wstanie utrzymac siebie i synka, czy ktoś wynajmie pokój dla osoby z małym dzieckiem, itd, szereg watpliwości i strach. A z drugiej strony takie życie jakie w tej chwili prowadzę to szara egzys...
  • Od pól roku mieszkam w Milton Keyns w Anglii, od wczoraj wiem,ze jestem w ciazyz tego co wyliczylam , urodze we wrzesniu .I mam problem, jestem kapletnie do tego nei przygotowana, cos mi sie zdaje ze zostane sama z tym problemem, narazie wynajmuje pokoj z w domku ,razem ze znajomymi .Wiem,ze po porodzie nie bede mogla tam mieszkac , czy jest jakas szansa na dostanie jakiegos mieszkania od panstwa? Dziecko zamierzam urodzic w Anglii. Nie wiem jakie mam prawa, nie wiem ile trwa url...
  • wkrotce wyjezdzam.jestem sama z 7 letnim synkiem.chetnie poznam bratnia dusze:)
  • czy sa tu mamy ktore by mogły pomuc samotnym mamom z polski.chodzi mi o niepotrzebne ubranka itp.jest nas troche takich ktore naprawde potrzebuja wszystkiego z gory dziekuje i pozdrawiam swiatowe mamy:)
  • Zaczelam nowe zycie w Londynie-wlasciwie to musialam uciekac od meza 'tyrana' Chcialabym sprowadzic swoje dziecko ale... plakac sie chce! Wynajmuje pokoik, pensyjka skromna niecale 800 funciakow/mies Oszczedzam ile sie da ale i tak jak uda mi sie zaoszczedzic 300 funtow w miesiacu to jest to zazwyczaj droga wyrzeczen... Nie mam tu wlasciwie nikogo-zadnego oparcia... Nie moge zrezygnowac z pracy-musze jakos zarabiac-co robic, sa szanse na jakies zapomogi dla matki jeszcze nie rozwodki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się