Forum eDziecko edziecko Pomocne emamy
ZMIEŃ
      samotny

samotny

(57 wyników)
    • Bardzo proszę jeśli mogę by osoby zorientowane w temacie się wypowiedziały. Byłam załatwiać becikowe, z ojcem dziecka nie jesteśmy małżeństwem i 85 tysięcy nie przekroczyliśmy. Ojciec dziecka w 2011 (bo jak się okazuje z 2011 roku rozliczenie ze skarbowego potrzebne i wszystkie świadectwa pracy ojca z tego roku jak i z obecnego za ostatni miesiąc zaświadczenie ile zarobił), ode mnie chcieli tylko rozliczenie ze skarbowego i akt urodzenia. Ponieważ w 2011 roku ojciec dziecka pracował również...
    • Niedawno rozpadło się moje małżeństwo. Zostałam sama z prawie czteroletnim synkiem. I wszystkiego muszę się uczyć od nowa. Do tej pory zarabianiem na życie zajmował się mąż, ja zajmowałam się synkiem i domem. Zostałam sama praktycznie z dnia na dzień. Mąż oświadczył,że będzie płacił na syna i przejmie ratę kredytu za dom (zostało nam jeszcze do zapłaty 15 rat po 400zł) Dom mi zostawił,sobie wziął mieszkanie w mieście i samochody oraz wszystkie nasze oszczędności. Synek w tym roku poszedł do...
    • Bardzo samotna mama,4 dzieci w tym 2 jeszcze na utrzymaniu w wieku 15 lat i roczku,bardzo potrzebuje pomocy! jest niezbedna kazda pomoc! moze grozic nam exmisja,mam dlug na czynszu,ktory wynosi 1000zl m_c. dochody mojej rodziny to 752 zl.z zasilkami rodzinnymi i niska renta rodzinna. potrzebujemy roznych rzeczy jak i pomocy duchowej. moze jest ktos kto moze nam pomoc wyjsc z dlugu. moge w jaikis sposob zapracowac..prosze o propozycje.tylko przemyslane oferty.
    • Dziewczyny, Robiłam ostatnio porządki generalne i popakowałam w pudła nieużywane kubki, talerze, garnki, sztućce. Do tego mam trochę sprzętów z mieszkania po babci - nie są to rzeczy nowe, ale czyste, zadbane. Mam też buty i ubrania, w których już nie chodzę. Szkoda mi tego wyrzucać, wiem, że łódzki Caritas przyjmuje dary wyłącznie fabrycznie nowe, więc nie bardzo wiem, co zrobić. Macie może jakieś namiary na ubogą rodzinę/dom samotnej matki/schronisko, które będzie chciało przyjąć tak...
    • polecam oddac ubranka swoje lub/i dziecka oraz inne rzeczy do domu samotnej matki- izabelin-laski, ul. brzozowa 31, tel. (022)752 22 48- sama dzis tam rozne rzeczy oddalam-tam sa naprawde potrzebujace osoby,mamy z dziecmi zjawiaja sie tam,"tak,jak staly",czyli...bez niczego na zmiane!:( sa tam dzieci do lat 3.przyjmuja wlasiwie wszytko-ubrania,zabawki,pieluchy,chusteczki i kremy do pupy,proszki do prania itd-najlepiej tam zadzwonic i spytac,czy czegos moze jeszcze konkretnie pot...
    • Witam was dziewczyny bardzo serdecznie czy ktos z was oddawał kiedy kolwiek ubranka po swoich pociechach to wyżej wymienionej instytucji? Sama osobiscie wybieram się do Domu Samotnej Matki dzielnicy Praga lub Domu Samotnej Matki "bajka" na białołęce w Warszawie. Doszły mnie słuchy ze tam wszystkie potrzeba... Ze względu na to, iż jak pisałam dysponuję ubrankami dla małej dziewczynki mam zamiar tam sie przejechac. Dzwonilam juz tam potrzebują ponoc ubranek kazdej wielkosci. ...
    • Potrzebuję namiary na Dom Samotnej Matki w Warszawie. Sprawa jest taka dziewczyna ma rodzić w maju, z "ojcem" dziecka jej się nie układa, a rodzice nie chcą ją w domu widzieć z brzuchem. Na razie dziewczyna mieszka u faceta-ojca dziecka ale sytuacji jaka tam panuje ma serdecznie dość, a termin porodu na maj. Nie wiem jak jest do końca bo nie znam dokładnie sprawy, ale wiem że jakby musiała sie od niego wyprowadzić to nie ma gdzie pójść. Ślubu oni chyba nie mają i nawet nie wiem c...
    • Witam serdecznie pomocne mamy. Z okazji zbliżających się świąt życzymy wszystkim naszym ofiarodawcom spokoju i rodzinnego ciepła. Dziewczyny,sytuacja w naszym domu zmieniła się diametralnie. Najlepiej zobrazuje to materiał wyemitowany w TVN24 www.tvn24.pl/2292094,0,0,1,1,samotne-matki-pojda-na-bruk,wideo.html W związku z powyższym organizujemy w najbliższych dniach zbiórkę publiczną na rzecz domu, szczegóły na stronie internetowej Nazaretu: www.domnazaret.com/?d=129 Proszę roześlijci...
    • Poszukuję adresu domów samotnej matki w Warszawie. Najlepiej w oklicach Ochoty. Mam trochę ciuszków i zabawek po moim synku i chciałabym się nimi podzielić. Liczę na Waszą pomoc Pozdrawiam
    • jak wyżej. (najlepiej tel). pomóżcie mi odszukać na terenie warszawy (najlepiej okolice centrum) jakis dom samotnej matki z dzieckiem. mam wór zabawek uzywanych po paru dzieciaczkach i chciałam oddac do domu dziecka lub domu małego dziecka ale tam nie przyjmą z powodów epidemiologicznych i alergologicznych (nawet nowych nie przyjmują) więc szukam domu samotnej matki bo tam napewno tym dzieciaczkom sie to przyda i będzie im to bez rożnicy że to używane zabawki. znalazłam MONAR na ...
    • Witajcie dziewczyny!!! W końcu się zabrałam za ten temat. Co się dzieje na forum kazda z nas wie. Groszki, strączki i inne pseudo podobne naciagaja i wyłudzają. Niestety uważam, ze takiego zjawiska nie da się całkowicie wyeliminować bo jak sie jedno wypleni to wyrośnie drugie. Każda z nas pomagajaca musi być czujna. Ja pomagałam kilka razy konkretnej rodzinie i jedyne co mnie spotkało to wdzięcznosc, radość i zadowolenie. Ale teraz gdybym chciała oddać cos na forum to na pewno po...
    • Mam do oddania troche rzeczy po moich coreczkach i szukam kogos ,komu pomoc jest naprawde niezbedna. Czy ktoras z was zna adres , tel. takiego osrodka w Warszawie? Pozdrawiam Aneta
    • A ja znowu korzystam z informacji, które dostałam w pracy na skrzynkę i dzielę się nimi z Wami, tym razem więcej szczegółów dla samotnych mam. Cytuję w całości: Samotne wychowywanie – wysokość dodatku od 1 września 2005 Dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka może być zwiększony jeśli rodzina znajduje się w wyjątkowo trudnej sytuacji materialnej. Dodatku nie można jednak kumulować. tzn. istnieje ograniczenie, które nie pozwala pobrać tego świadczenia na trzecie...
    • Witam Was bardzo serdecznie. Szukając wsparcia i pomocy dla siebie i swoich dzieci pomocna emama skierowała mnie na to forum. Jestem mamą dwóch wspaniałych chłopców -5 i 7 lat. Póltora roku temu, z uwagi na doznawaną w domu przemoc musieliśmy uciekać z domu i tak trafiliśmy do ośrodka dla kobiet pokrzywdzonych przestępstwem. Powoli stanęliśmy na nogi, dzięki terapii i ciepłemu kątowi, jakie zapewnił nam ośrodek. Teraz nadal jesteśmy pod skrzydłami osrodka ale przebywam razem z dziesięcioma i...
    • Postanowiłam napisać na tym forum, ponieważ znalazłam się w sytuacji, o której dotąd zdarzalo mi się jedynie czytać i zawsze dotyczyła kogoś innego. Jestem w ciąży - czwarty miesiąc. Po tym jak okazało się, że spodziewam się dziecka mój partner zostawił mnie. Postawił mi ultimatum - albo usunę ciążę, na co oczywiście da mi pieniądze albo on odejdzie. Aborcja nigdy nie wchodziła w grę - wolałabym sama umrzeć niż skrzywdzić dziecko, które niczemu nie jest winne. To tylko moja głupota, że wierzy...
    • Porzadki wiosenne czas zaczac:) Jak w temacie, mam wozek (godnola + spacerowka) do oddana samotnej mamie z Trojmiasta, najlepiej Gdansk. Zadna rewelacja, polskiej firmy, na duzych kolach ze szprychami, ale bardzo malo uzywany. Mysle, ze wytrzyma jeszcze jedno dziecko bez problemu:) Zastrzegam, ze jestem weekendowym gosciem w Gdansku, prosze pisac na priv. W poniedzialek dopisze jeszcze co mam do oddania. Musze rodzicom zrobic w koncu porzadek z niepotrzebnymi rzeczami Slonka:)
    • Pani Joanna wychowuje samotnie 2 chlopcow. Obaj maja autyzm. Wszystko znajdziecie na stronie: autyzmpiotrmateusz.pl Przeprowadzila sie dla nich z pn-wch. Polski na Slask, bo na Slasku obiecano jej przedszkole integracyjne. Zyje z zasilkow. Straszy chlopiec chodzi dzieki jej uporowi i walce do skzoly integracyjnej (a nie specjalnej), mlodszy - do przedszkola Nie znam ich osobiscie. Ale oglosilam sprawe na forum mam sierpniowych (bo sama do nich naleze), jedna z nas mieszka wlasnie w Wodzi...
    • Dziewczyny - bardzo Was proszę o pomoc dla matki, która uciekła od męża, który ją maltretował. Dziewczyna wraz ze swoją niepełnosprawną córką( po zapaleniu mózgu po sepsie mała dziewczynka siedzi na wózku i nie widzi :( ) i starszym synkiem ok 7lat) jest w domu samotnej matki. Opisuje mi jak tam jest koszmarnie -jest tam masa czynnych alkoholiczek ich wulgarne dzieci często podpalają dom.. Długo namawiałam dzieczynę aby wreszcie opuściła męża .. NA razie Aga jest w trakcie oczekiwan...
    • matki.......... proszę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się