Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      samotny

samotny

(27 wyników)
    • dziewczyny jak wam sie zyje w UK jako samotne matki? niestety od niedawna zostalam sama z synkiem i mysle bardzo powaznie o wyjezdzie do UK, ale strasznie sie boje, chetnie nawiazalabym kontakt z jakas samotna mama Justyna
    • Juz po raz kolejny sptkalam sie z teoretycznie samotna mama z dzieckiem. Pisze teoretycznie samotna,bo tak naprawde to owa samotnosc polega na braku slubu z tata dziecka,bo wszystko reszta wyglada normalnie jak w kazdej rodzinie. Oczywiscie mama jest samotna na potrzeby benefitow-nie oceniam tu tego typu postepowania/oszukiwania,ale zastanawia mnie inna sprawa. Owi tatusiowie mieszkaja w tym samym miejscu co mamusie i pracuja na pelnym etacie, maja konta w banku, samochody,a dzieci maja ich ...
    • Zanim wyslecie mnie na forum samotne matki polki w UK dodam ze forum jest zamkniete a moderatorka z jakis niewyjasnionych powodow nie chce przyjac mnie do grona.\Otoz jestem juz w UK 6 lat, z mezem 7 lat.Mamy 5 letnie dziecko.Maz opuscil nas kikla miesiecy temu, wyjechal z UK .Nie mam te tu rodziny, musze radzic sobie sama. Na szczescie pracuje, nie pracowalam tylko na macierzynskim .Ciekawi mnie czy sa tu jakies samotne matki i jak sobie radza.Nie pytam o benefity bo to mam juz przerobione. ...
    • sprawa wyglada tak samotna mama z dwojka malych dzieci (11 lat, i pol roczku) konczy sie jej maternity leave pod koniec pazdziernika , ojciec mlodszego dziecka nie interesuje sie nim absolutnie, nie placi zadnych alimentow dziewczyna nie wie co ma poczac, w firmie w ktorej pracowala zaproponowali jej jedyny part time weekendy 2x12 godz wiec raczej nie wchodzi w gre powrot do pracy bo co niby poczac z dwojka malych przez caly weekend???? nie wie dziewczyna jakie benefity moglyby jej przyslug...
    • Chcę wyjechać pod koniec roku październik/listopad do Anglii. We wrześniu kończy mi się świadczenie pielęgnacyjne na córkę. Nie mam pojęcia co i jak załatwić, jak dać sobie rade, wiem, że przez te pare miesięcy chcę "odświeżyć" swój angielski, a przede wszystkim sie duzo douczyć. Poza tym nie mam pojęcia za co się zabrać, czy zacząć juz załatwiać jakieś formalności? Oczywiście poza wyrobieniem dowodu i/lub paszportu, zebraniem pieniędzy (jaka suma to minimum?), córka oficjalnie ojca nie ma, n...
    • Szukam samotnych matek w Anglii, ktore sa tutaj z dziecmi. Jak sobie radzicie? Czy w ogole takie sa?
    • Mamy, Powiedzcie prosze jaka jest sytuacja samotnych w UK. Jestem tutaj z mezem 1.5 roku, mamy 2 dzieci i nie dobrze uklada sie w naszym zwiazku. Chcielibysmy sie rozejsc, ale bez rozwodu-po prostu zamieszkac osobno. Pytanie tylko czy ja dam sobie rade z 2 maluchami? Ile musialabym pracowac by miec prawo do statutu samotnej matki i ubiegac sie o jakas pomoc od panstwa? Jaka to jest pomoc? Czy sa tutaj mamy, ktore same wychowuja dzieci? Pozdr
    • dziewczyny może któras mnie oświeci co mam zrobić, mam 9 mies. córeczke , a wczoraj wlaśnie odkryłam , a raczej zostałam oświecona ze mój chlopak , ojciec dziecka, facet mojego zycia 4 lata razem (naiwna idiotka ze mnie) ma romans na boku, a raczej zwiazek na boku, od ponad roku , no i kocha ja i niestety nie może dluzej już tak zyc i sie wyprowadza do innej , oczywiście chce utrzymywać kontakt z mała itp, próbował to wszystko załatwić na spokojnie i sie tłumaczyc, ale moje ho...
    • Dziewczyny! Czy samotnej mamie w Anglii przysługuje jakiś zasiłek, czy muszę być zatrudniona,żeby go otrzymać..Jakie są warunki otrzymania zasiłku.Będe wdzięczna za wszelskie informacje.. Agnieszka
    • I nadzieja na grzanie łóżka. Pomyślcie o tych co muszą być na boku lub grać role: partnerstwo.onet.pl/1654385,4704,1,artykul.html
    • Czesc dziewczyny. Sledze Wasze forum od dluzszego czasu i postanowilam napisac, zeby sobie sama pomoc a moze Wy tez dodacie mo otuchy... Moja sytuacja sie ostatnio troszke pokomplikowala.Jestem w 5 miesiacu ciazy~ (co akurat jest cudowne) ale tatus dziecka i moj ukochany wybranek zycia przez ostatnie trzy lata, miesiac temu stwierdzil ze nie bedzie sobie zycia marnowal ze mna i dzieckiem...dluga historia, w kazdym badz razie zostalam sama i oczekuje mojego pierszego malenstwa... p...
    • szukam kontaktu dla kolezanki napiszcie prosze na priva do mnie
    • zamierzam wyjechac do Londynu (Anglia). Znam b.dobrze jezyk i mam doswiadczenie 10 letnie w zawodzie. Za miesiac jade na rozmowe kwalifikacyjna. Jestem po rozwodzie, samotnie wychowuje 8 letnie dziecko. Dla mnie jest to oczywiste (i nie bede ukrywac tego przed pracodawca), ze chce zabrac dziecko ze soba-mysle, ze z korzyscia dla niego (rozumie juz po ang, choc jeszcze slabo mowi). Ale ostatnio naszly mnie watpliwosci czy dam rade? Moze lepiej nie jechac, ale jakie ja mam szanse w Polsc...
    • witam serdecznie:)mam pytanie czy orientujecie czy osoba która tylko rocznikiem ma 16 lat może sama lecieć samolotem, dokładnie linią ryanair? Chciałabym, żeby 9 lipca przyjechał do mnie młodszy brat, ale niestety 16 urodziny ma dopiero 25 lipca... W internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie więc może Wy pomożecie:) Pozdrawiam
    • Moja znajoma ma niemały kłopot, straciła pracę (pracowała przez agencję), jest samotna matką, na utrzymaniu ma dwoje dzieci, od niedawna zaczęła pobierać working tax credit. Bardzo się martwi, że straci ten zasiłek, jeśli nie znajdzie sobie pracy, obecnie stara się o wolontariat i w szkole i w szpitalu, na razie jest sprawdzana pod względem niekaralności, więc ma przed sobą kilka tygodni czekania. Czy może ktoś z Was wie, ile czasu ma znalezienie pracy, tak, aby nie stracić WTC i czy...
    • czy ktos wie cos wiecej na ten temat? patrzalam na stronie job centre i nawet dzwonilam, ale powiedziano mi, ze sie nie kwalifikuje. z tego co wyczytalam, to jest on dla osob min posiadajacych male dziecko/ czy jakas samotna mama pracujaca part- time otrzymuje go?
    • Proszę Was o radę, bo może znacie kogoś, kto miał podobną sytuację. Przyjechałam do Anglii rok temu z dwojgiem dzieci, podjęłam pracę na kontrakt, po pewnym czasie dostałam WTC, CTC i CHB. Niedawno dojechał do nas były mąż, żeby zaopiekować się dziećmi w czasie wakacji podczas, gdy ja będę w pracy (jesteśmy rozwiedzeni od kilku lat). Postanowiłam zgłosić byłego męża do Revenue, ponieważ mieszka z nami i chce z nami zostać (stwierdził, że wiele przemyślał,nic go w Polsce nie trzym...
    • A tak sobie teraz siedzę, piszę maila do znajomej z UK i zaczęłam się zastanawiac. Teraz lecę pamięcią po znajomych i tak, poznałam : Cath Katie Katy Kate Katrinę Catherinę Czy to są różne odmiany jednej Kaśki? Czy to są imiona oficjalne, pisane w dokumentach czy może zdrobnienia po prostu? Sporo z nich widziałam gdzieś np w pracy na dokumentach, więc nie mogą byc chyba zdrobnieniami? Jak to jest? To tyle odmian?
    • znacie kogos? czy donosicie, albo reagujecie jakos? co rozumiecie pod tym pojeciem? ja niedawno sie dowiedzialam, ze ktos ze znajomych mi osob wlasnie w ten sposob postepuje. zezloscilo/zmartwilo mnie. bo z normalnie myslacych ludzi zrobili sie "beneficiarzami". nie wiem co robic/myslec... mam metlik w glowie. tak bardzo sie zmienili, nie tylko pod tym wzgledem. i nie widza w tym nic "zlego" :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się