samotny

(44 wyniki)
  • przeczytajcie sobie, sprawa mocno dyskusyjna. forum.gazeta.pl/forum/w,571,141107557,141107557,Wyrok_sadu_nt_samotny_rodzic_a_podatki.html
  • dzien dobry, nowa jestem zastanawiam sie co to znaczy samotna matka? Zazwyczaj wyrazenie to wzbudza podziw, szacunek etc. bo sama wychowuje. czy tyczy sie to matek naprawde samotnie wychowujacych, tzn. ktorych mezowie/partnerzy po rozwodzie/rozstaniu w ogole nie interesuja sie dzieckiem i nie biorą na siebie zadnej odpowiedzialnosci? Bo jakos dziwnie mi myslec o sobie w takich kategoriach, kiedy o rozwodzie zdecydowalam ja, a ex-maz widuje sie z dzieckiem, loży na nie etc.? tak z...
  • Chciałabym się dowiedzieć od bardziej doświadczonych, na co w tym kraju może liczyć matka samotnie wychowująca dzieci? Jakieś ulgi w podatkach, świadczenia na dzieci? I czy ma jakieś znaczenie czy rozwód był z orzeczeniem o winie czy bez?
  • W lipcu ex zabiera chłopaków na tydzień, a ja postanowiłam pojechać w góry sama, pierwszy raz całkiem sama. Pomyślałam, że dość siedzenia w domu, bo nie mam z kim (znaczy z chłopakami jadę nad morze w sierpniu, z parami znajomymi nie chcę jechać, rozwiedzione przyjaciółki nie mają dzieci w innym terminie), ale jak mam tydzień wolnego, to czemu nie. Tylko się zastanawiam jak to będzie, czy nie będzie mi smutno, czy sama nie wiem. Był ktoś z Was całkiem sam na wakacjach? Jak było? Zarezerwowała...
  • Moi drodzy, Nie wiem czy to zgodne z net etykietą- lecz chciałam w tym miejscu poprosić o możliwość polecenia Wam wątku na forum dla samotnych mam. Nadzwyczaj interesujący wątek napisany przez matkę, która płaci alimenty na dziecko i ma "50% czasu zasadzonego z dzieckiem". Pozwolę sobie wszystkich , szczególnie ojców płacących alimenty do odwiedzenia tego wątku. Myślę , że ten punkt widzenia będzie również dla was niezwykle inspirujący Mój punk widzenia ujęłam w poście - link poniże...
  • Witam ! Jestem w trakcie rozprawy rozwodowej ( złożyłem pozew).Wyprowadziłem się sam 7 miesiecy temu z fajnego domu na który ciężko charowałem od rana do wieczora.Mam dwoje dzieci - nastolatków- miałem wielką nadzieję , że któreś z nich przynajmniej zadzwoni z życzeniami świątecznymi (do tej pory dzwonili jezeli czegoś potrzebowali a tata z chęcią realizował).To moja pierwsza, samotna Wigilia w życiu (rodzina owszem proponowała przybycie lecz nie chciałem byc ciężarem) i niestety przeżyłem ...
  • Macie jakies patenty ułatwiające samotne macierzyństwo? Tak się zaczęłam nad tym zastanawiać jak przeczytałam wątek pt. "czy są tu samotne mamy z dwójką dzieci". Chetnie sie czaegoś nauczę jako mało doświadczona samotna matka.
  • Jak w temacie Sama na Sylwestra - sama w domu z pustym zranionym sercem. W sumie zaproszenie od znajomych, rodziny jest ale na doczepkę, nie chcę tak. A może to dół jakiś właśnie sylwestrowy, bo przecież w każdy inny dzień leciałabym bez wachania. Czy może być fajnie samej, przed TV ?
  • U mnie zaczął się kolejny wieczór...samotny wieczór. Patrząc z boku pewnie tego nie widać. Dzieci biegają po domu, śmiejemy się, ogladamy TV, rozmawiamy. Ale potem robi się cicho i gdzieś tam w środku zaczyna być smutno. Można powiedzieć, że sama tak chciałam, że mój wybór i nie powinnam narzekać. Ale nie zawsze siedzacy obok facet powoduje, że przestajemy być samotni. Oczywiście obok nie ma żadnego faceta. A ten, który kiedyś siedział obok pojechał. Nawet na sprawę się nie stawił...
  • Do napisania skłonił mnie watek o tym, czy samotna mama ma szanse na spotkanie mężczyzny, który pokocha również jej dzieci. Mam świadomość, że to co teraz napisze, nie spotka się raczej z przychylną opinią, szczególnie kobiet, niemniej jednak zaryzykuję. Jestem tatą 7 letniej dziewczynki, która obecnie mieszka ze mną. Staram się poświęcać jej tyle czasu, aby czuła się kochana i bezpieczna, chociaż poświecenie to może niezbyt odpowiednie słowo. Cieszę, się ze córka mieszka ze mną i kocham ją ...
  • wiecie po odejściu ex myslałam że będzie mi samej źle. a tu się okazało ze jest wręcz przeciwnie. bo prawdą jest ze samotna byłam w związku. teraz jestem po prostu sama :-) i dobrze mi samej ze sobą, odpoczywam, nabieram sił, cieszę się na nowo życiem. dojrzewam. również dzięki Wam. i wcale nie śpieszę się do kogoś (bo nie wykluczam ze moze kiedyś będzie, kto wie?). myślę zę taki czas ze sobą samą jest mi baaaaardzo potrzebny. gdzieś przeczytałam taką myśl: uczucie samotności p...
  • zastanawiam się co będę robić w tym czasie. Z jednej strony bardzo czekam na 2 tygodnie luzu, a z drugiej przeraża mnie trochę myśl co zrobić z 14 dniami ,by nie zwariować, ani się nie zadręczyć tym co się dopiero może wydarzyć na sali sądowej. a) znajomi się porozjeżdżali b) pies nie umie mówić c) osoba samotna na wczasach postrzegana jest jako szukająca "przygód" i czyhająca na cudzych partnerów czy nie lepiej zostać w pracy, by nie wrócić z "urlopu" z większym ...
  • Czy samotne(samodzielne) mamy mają szanse na ulozenie sobie zycia z wartosciowym facetem?. Doswiadczenia z autopsji wskazują, ze sa zainteresowani przewinieciem sie tylko przez moje lóżko. Skad sie to bierze? Ani nie szukam, ani nie prowokuje, normalna, podobno"fajna, ladna i wartosciowa" ze mnie dziewczyna, wiec gdzie jest szkopuł? Moza jakies historie ku pokrzepieniu serca?:) Nie jest mi w glowie, by teraz szukac partnera zyciowego, ale mam nadzieje,ze jednak kiedys dane mi bedzie jes...
  • witam. nie raz zaglądałam na forum, ale po raz pierwszy piszę. pewnie większość z was tak ma/miało, że w pewnym momencie poczuliście, że jesteście totalnie osamotnieni. miesiąc temu złożyłam pozew (z prawdziwą ulgą) i z niecierpliwością oczekuję na rozprawę.mąż chwilowo jeszcze w domu "pomieszkuje", co bardzo mnie dołuje. dziecko na wakacjach, atmosfera nie do zniesienia. facet, który zapewniał o swoim uczuciu w ciągu paru tygodni pokazał, kim tak naprawdę jest. szkoda pisać.... najgorsze chy...
  • Nasunęła mi się pewna refleksja - samotnym mamom jest na ogol finansowo trudniej, ale rzadziej popadają w depresje, alkoholizm albo jakiś inny marazm. Samotni panowie, na ogół maja lepszy status materialny, ale zdecydowanie częściej sięgają po używki. Zwłaszcza alkohol zbiera spore żniwo. Rozmawiałam z moimi koleżankami i w sumie to... każda przynajmniej raz spotkała alkoholika. Niekoniecznie pijaka, tylko właśnie alkoholika- być może problem jest obecny głównie wśród panów na emigracji.
  • Szukam samotnego taty z niedużym dzieckiem, które mogłoby być rodzeństwem dla mojej 5-letniej córeczki, z którym oboje, wspólnie i razem moglibyśmy podjąć trud wychowania naszych dzieci, który również czuje się czasem samotny i bezskutecznie poszukuje swojej drugiej szansy w życiu. Mieszkam w Poznaniu. Wszystkich zainteresowanych proszę o mail-a na adres: jagoda2@gazeta.pl. Jagoda
  • Spedzam swieta sama i jestem na skraju zalamania nerwowego. Sytuacje rodzinna mam taka ( musialabym teraz opisac cala mlodosc i dziecinstwo ) ze nie moge spedzac swiat z moja rodzina. Z rodzina meza tez nie da rady - wysluchalabym obelg i wyzwisk. Wiec siedze sama w domu i dostaje swira. W czwartek jade do krakowa i bede tam do wtorku. Ma ktos ochote sie ze mna spotkac ?
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=571&w=26839524&v=2&s=0
  • opuszczonych przez zony, jak sobie radzicie panowie z samotnoscia z zadkimi spotkaniami z dziecmi z brakiem informacji od ex o wyborze szkoly,lecznictwie itp.
  • Dwa tygodnie temu dowiedziałam się ze mój mąz zostawia mnie i 8-letniego synka nie wraca do kraju bo od dwóch lat zyje z inna kobietą. Szok był ogromny jeszcze parę dni wcześniej przez telefon synkowi co będą robić razem jak będzie w domu.Jak był w sierpniu w wakacje spedziliśmy bardzo spokojnie i rodzinnie wtedy podibno stchórzył żeby mi powiedzieć co zamierza. Jestem w dołku dziecko nic nie wie tylko to że tatuś pracuje i nie ma urlopu.NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŚWIĄT !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się