Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      samotny

samotny

(13 wyniki)
    • Tragicznie samotna kobieta z dzieckiem. A gdzie samczyk ? Odfrunął ? Może jednak warto się nie spieszyć z rozmnażaniem tylko dobrze poznać przyszłego "tatusia" ? No chyba że przed usidleniem samczyka to był teatr, a po urodzeniu uznałyście że kurtyna opadła i mozna go olać totalnie... "Skutki mają swoją przyczynę..."
    • Gdy opowiedziałem żonie o tych 1,8 miliona - spojrzała na mnie i zapytała: a ile tych samotnych jest samotnych naprawdę? I w tym momencie rzeczywiście odchodzi człowiekowi chęć współczuwania - bo faktycznie, są tacy, którzy są "samotni" wtedy, kiedy trzeba starać się o miejsce w przedszkolu lub składać wniosek o alimenty...
    • Aż się wierzyć nie chce, że w takiej sytuacji można opuścić bliską osobę. Nie chcę oceniać nie znając faktów ale jeśli opuscił ją ze względu na kalectwo to zwykły skur....yn.
    • stawiam, że to "twórcza prowokacja" jakiegoś Hajncla czy może Nieznalskiej by zwrócić uwagę na "polski antysemityzm wyssany z mlekiem matki"
    • Na pewno nie będzie taki jak poprzedni paranoik
    • Cóż, w GW żadnych kwiatków nie uświadczych. Zgoda i jednomyślność, jak na zebraniu egzekutywy.
    • Pani Redaktor. Mam serdecznie dość codziennego zajmowania się PiSem. Rząd, premier zajmuje się PiSem, Pani i setki Pani kolegów po fachu też zajmuje się PiSem. Premier szykuje się się do zajmowania stanowisk dla siebie, a kiedy ten człowiek, podobno z najbardziej cywilizowanej partii w Polsce i jego przyboczni ministrowie, zaczną zajmować się sprawami obywateli, sprawami finansów publicznych, budżet się wali, półrocze się kończy. Ten magiczny wzrost 0,8 proc. nie będzie trwał wiecznie....
    • ... co, przekładając na "nasze" brzmi mniej, jeśli w ogóle, pompatycznie - bo działał w sforze; a ta, naturę ma zgoła przedziwną - nawet as (ali np.) może skoczyć do krtani
    • Ojej, w takim razie dorośli-pedofile odrazu przeniosą się w inne miejsca, np.na ulice, nie daj Boże do sklepów. Tylko obbowiązek noszenia przy sobie odpowiedniego dokumentu, w którym urzędowo potwierdzone zostanie zdrowie psychiczne obywatela nmoze zapewnić bezpieczeństwo naszym dzieciom. W przeciwnym razie - wsadzić gościa w tanie linie, do Polski i przymusowa kastracja. Pamiętam taki stary radziecki film wojenny, gdzie bohater ma ogromne kłopoty, bo zgubił legitymację partyjna...
    • To jednak miłe, że mimo wysiłków różnych postępaków, 80% rodziców ma w kwestii "pedofilia w sieci" normalne poglądy.
    • Chciałabym tutaj zwrócić uwagę na coś zupełnie innego. To dobrze, że staramy się ułatwiać zycie samotnym matkom, których byli partnerzy nie płacą alimentów. Nic nie mówi się jednak o tym, jak ułatwić życie mężczyźnie, który musi te alimenty płacić i jeszcze jakoś się utrzymać. Z pewnością jest mnóstwo nieodpowiedzialnych facetów, którzy skrzywdzili matki swoich dzieci. Bywa jednak inaczej, czego jakoś nikt nie zauważa. Podam przykład wzięty pośrednio z mojego życia. Mój partner...
    • Normalne jest zjadanie na czas hamburgerów lub dżdżownic, albo seks z 13 latką - nienormalny rejs, gdzie 13-latka pozna świat. Dziś na takich jachtach są zwykle 2 komputery + trzeci w rezerwie. Więc może też uczyć się w wolnych chwilach. Dziewczyna takich rodziców mająca i taką biografię jest zapewne lepszą żeglarką niż 98 % dorosłych żeglarzy. A nawet w Holandii są dzieci, którym do szkół po prostu nie chce się chodzić...
    • Niech ojcowie utrzymują swoje dzieci, a nie państwo. To skandal, że z naszych podatków płaci się matkom, a ojcowie jeżdżą dobrymi samochodami, płodzą kolejne bachory i śmieją się społeczeństwu w twarz. Ojcowie są odpowiedzialni za dzieci, tak samo jak matki. Powinni płacić, a jak nie chcą, iść do więzienia, oddać samochód, prawo jazdy, a nawet paszport!!! A samotne matki zamiast do Strasburga powinny udać się do swoich mężów i konkubentów, złapać ich za jaja i zarządać pieniędzy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się