Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      samotny

samotny

(12 wyniki)
    • www.edziecko.pl/rodzice/1,79353,13527306,Byc_samotna_mama__HISTORIE_MAM_.html Ja osobiście podziwiam te kobiety, że miały odwagę podjąć taką decyzje. Znam kobiete, która trwa przy swoim mężu, mimo, ze nie jest dobrze, praktycznie ze sobą nie rozmawiają, ale z nim jest, bo nie wyobraża sobie, że mogłaby zostać sama, że dzieci nie miałyby taty na codzień - robi to dla dzieci. Tylko zastanawia mnie czy dla dzieci dobre jest to, że uczą się, takiego obrazu rodziny, gdzie mama i tata nie rozm...
    • Mam 7 mies synka z niemężem, kchamy sie bardzo,żyjemy razem ale ślubu nie planujemy ze względu na ubezpieczenie(niemąż nie jest ubezpieczony, praca"umowa o dzieło"nie odprowadzają składek do zusu).Ja jestem studentką i ubezpieczka mnie i synka moja mama co nie byłoby możliwe gdybym wyszła za mąż. Nie stać nas w tej chwili na opłacanie samodzielnej składki do zusu na ubezpieczenie.Wynajmujemy mieszkanie lecz caly czas jestem zameldowana u mamy. Chciałabym otrzymać zasiłek dla samotnej matki b...
    • Jestem samotną matką, nie mam samochodu. Czasami jednakże muszę się udać w odległe rejony miasta z moją 10-miesięczną córeczką. Dzwonię wtedy po taksówkę. Problem się zaczął kiedy córka wyrosła z fotelika "z rączką" - waży nieco ponad 9kg. Do tej pory wpinałam ją w pasy taksówki w tym foteliku, teraz muszę kupić większy fotelik. Jaki? Dodam, że nie jestem atletą i ostatnio noszenie córki+foteliku (Maxi Cosi City) wymagało wysiłku. Co kupić, żeby zejść z 2.piętra, donieść córkę do taxi i tym p...
    • Od 8 miesiecy wychowuje core, jestem samotna matka, ojciec chodz znany to nie znany, nie podalam go przy rejestracji dziecka, zreszta i tak nie odzywa sie do mnie od kad zaszlam w ciaze., pomagaja mi w tym rodzice czyli dziadki ktorzy sa nie zastapieni.Ja nie pracuje i obie z cora jestesmy na ich utrzymaniu.Na razie jest ok, ale strzasznie sie boje przyszlosci, rodzice nie beda wiecznie zyli i boje sie ze zostanae sama z mala i co dalej...Jak sobie poradze.Tak bardzo sie boje.Mo...
    • Hej Dziewczyny jak znosicie siedzenie w domu z malenstwem?? ja urofdzilam 4 miesiace temu siedze z malym sama w domu maz pracuje do wieczra... a ja juz wariuje w domu mam strasznego dola chodze i rycze!! moze macie jakies rady jak sobie z tym poradzic?? dodam ze miszkam na wsi i mam malo kontaktu z innymi mamami...
    • zacznę od początku. nie staraliśmy się nigdy o dziecko, po prostu stało się, nigdy nie rozpaczałam z tego powodu,nawet się ucieszyłam jak zobaczyłam dwie kreski na teście. około połowy ciąży zwolniono mnie z pracy i zmuszona byłam do siedzenia w domu. miałam dużo czasu, dużo myślałam. różne głupoty się mnie czepiały, zaczęłam się zamartwiać jak to będzie, czy dam sobie radę(mieszkam na obczyźnie). za każdym razem mąż jak przychodził z pracy i dzieliłam się z nim moimi zmartwieniami prz...
    • moja córeczka ma cztery miesiące, śpi ładnie w swoim łóżeczku, ale żeby usnęła to muszę ją zostawić samą, wychodzę z pokoju i wracam za parę minut sprawdzić co się dzieje. Niby to komfortowa sytuacja, bo nie muszę małej nosić, a ni bujać godzinami, nie spi z nami w łóżku i nie ma histerii przed snem, ale mnie jest jakoś przykro i trudno odejść od jej lóżeczka i zostawić samą. Z drugiej strony jeżeli tego nie zrobię, to Ola nie zaśnie, będzie się uśmiechała i chciała się bawić, trze ocz...
    • Pomocy!(5)

Przepraszam,że tutaj zawracam wam głowe taki badziewiami,ale jest to dla MNie ważne.Otóż sprawa wygląda tak:dziecko ma nazwisko Ojca,ale nie jesteśmy razem..Czy mogę się starać o drugie becikowe?Czy dostane rodzinne i czy dostane wychowawcze?Dodam,że ostatnie macierzyńskie dostałam w połowie listopada,więc chodzi mi o to czy jeszcze mi to przyjmą.Jak byłam się dowiadywać o te świadczenia to powiedzieli,że albo mam wziąć ślub,albo oskarżyć partnera o alimenty.Dopiero wtedy dostane pienią...
    • kto moze go dostac? ja niby jestem samotna mama ale mieszkam z facetem. no a umowa o prace konczy mi sie za 2 tygodnie i nie bede miala zadnych dochodow. czy w takiej sytuacji cos mi sie nalezy? wiem ze licza jakas srednia cos kolo 570 zl ale z jakiego okresu oni to licza- bo jak z minionego roku to przeciez sie nie lapie a ja kasy nie bede zarabiac teraz. no i jak z zameldowaniem bo ja jestem zameldowana u rodzicow wiec dziecka chyba musi byc zameldowane ze mna. kolezanka mowila ze zeb...
    • Dziewczyny-kazda opinia Wasza na wage zlota. Jestem po "castingu" opiekunek. Zostaly dwie panie, teraz kompletnie nie wiem na ktora sie zdecydowac. Obie mieszkaja w moim bloku, wiec synus po czasie akceptacji jej na naszym "terenie" bedzie czas spedzal u niani. Pani Nr 1-mieszka sama, nie ma męża tylko faceta "dochodzacego", jej dzieci i wnuki mieszkaja w Niemczech. Kobieta jest bardzo zadbana, pedantyczna. Wada-nie zajmowala sie takim maluchem (6mcy) poza wlasnymi dziecmi 30 lat...
    • Mam dylemat czy 7 tygodniowe dziecko zacząć przyzwyczajać do spania przez dzień w łóżeczku (w nocy śpi z nami a w dzień na spacerze,na kolanach,w "leżącym"nosidełku-zawsze blisko mnie) , teraz zostawione samo zaczyna przeraźliwie płakać i może tak tak długo aż nie przyjdę, z jednej strony nie chcę małej rozpieścić-wiem że przyjdzie taki moment że będę musiała ją przyzwyczaić ale czy to już teraz czy nie sprawię że będzie się czuła opuszczona i samotna-takie dziecko podobno gorzej ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się