Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      samotny

samotny

(134 wyniki)
    • Witam, Kochani bardzo Was proszę o pomoc, w poniższej sytuacji. Kiedy analizuję swoje życie - to począwszy od około 10 roku życia często doskwiera mi samotność, odrzucenie przez innych ludzi. W dzieciństwie nie lubiłam swego ojca, czułam się przez niego nieakceptowana, byłam najstarsza z czwórki rodzeństwa i na mnie spoczywało najwięcej obowiązków, jednak zawsze ojciec był ze mnie niezadowolony - bo jestem leniem, nic robię, tylko potrzebuję pieniądze - na szkołę, ubrania itp. W domu ...
    • mam urlop niedlugo i planuje gdzies sobie pojechac z tym ze jestem sama.Czy samej warto jechac na urlop?Czy inni ludzie nie beda sie na mnie dziwnie patrzec?Troche sie boje tez szczerze mowiac tak samej jechac
    • Samotne jesienne niedziele.....już mam ich dosyć .A to dopiero początek... Czy ktoś też nienawidzi niedziel ? jesienna depresja czy co???
    • Witam wszystkich! Jest mi bardzo ciezko dlatego prosze o jakies konstruktywne porady.Od 3 miesiecy szukam pracy jak na razie z marnym skutkiem.Od czasu do czsu jestem zapraszana na rozmowe i na tym sie konczy. Najgorsze jest to ze zaczynam watpic ze nadaje sie do jakies innej pracy niz praca fizyczna (posiadam wyksztalcenie wyzsze).Czuje sie zniechecona i bezradna. Dodatkowo czuje sie bardzo samotna. Nie mam zbyt wielu znajomych za to kilkoro sprawdzonych przyjaciol.Oni starja s...
    • mowi sie czasem ze ktos jest samotny jak pies ale czy pies rzeczywiscie jest samotny? czyz nie ma swojego pana, ktory go karmi i wyprowadza go na spacery? czyz nie moze poganiac sie z suczkami z podworka?
    • A mnie irytuje takie zachowanie. Uskaza sie taka "samotna" osoba ze jej jest bardzo zle itd, ale nie zrobi zupelnie nic zeby wyciagnac dlon do potencjalnego partnera, i nie da szansy sobie ani drugiej osobie. fla napisała: > samotnosc > sama zawsze, wszędzie i ze wszystkim, w zależności od nastroju i > samopoczucia zmienia się tylko moja interpretacja tego stanu, > czasami po prostu mnie to irytuje Ludzie samotni sa z wyboru, a nie powodow zewnetrzn...
    • Tygodnik wprost nr 30 zamieszcza artykuł Jowity Flarkowskiej pt" Tanio zapłodnie" od str 9-11 1. "Pomogę kobiecie lub parze lisbijek miec upragnione dziecko. Cena tylko 800 zł i szczęscie zapewnione na całe życie". To tylko jedno z wielu internetowych ogłoszeń i to nieanonimowych, obok anonsu jest zdjecie i numer telefonu. 2. "Poszukuje szczupłego bruneta, wysokiego, wykształconego o brązowych lub zielonych oczach" - to kobiety, ktore szukają dawców nasienie, dokładnie wiedza ...
    • Witam, pomóżcie. Co mam zrobić, żeby mój, prawie 30-letni brat zaczął "żyć"? Jego historia nie jest skomplikowana. Ma w sumie za sobą dwa poważne związki (pierwszy od czasów LO ciągnął się przez 6-7 lat; drugi 2 lata - rozstanie 1,5 roku temu, wyszła za mąż za jego dobrego kolegę). Od tego czasu jest jakby załamany. Ma pracę, codziennie obowiązki. Mieszka sam. Jego życie wygląda raczej tak: pobudka, praca, dom, komputer, sen. Mało ma znajomych. Są to głównie koledzy z pracy. Jest inte...
    • jestem od niedawna smaotną mamą 2-latka..jest ciężko, zwłaszcza emocjonalnie przebrnąć przez tą sytuację która dla mnie jest nowością..mam pytanie do samotnych mam-jak długo trwało u was dostosowanie sie do nowej sytuacji??
    • Myślę, że wśród mężczyzn też jest dużo takich ludzi, którzy są samotni nie dlatego, że tak chcą, tylko dlatego, że nie wiedzą w jaki sposób mogliby poznać tę druga osobę. Wiadomo, że w miarę przybywania nam lat jest coraz więcej problemów z poznawaniem nowych osób, a i grono znajomych się kurczy… Wielu z nich jest w długich związkach, czy też są związani małżeństwem i nie rozumie tego, co ja czuję… Łatwo powiedzieć - zajmij się czymś… Ile razy można samemu ogląd...
    • Jestem samotny. Szukam jednak swojej miłości. Zdarza mi się, że odczuwając napięcie seksualne z powodu jego nie zaspokojenia onanizuję się. Czy gdybym spotkał dziewczynę i zakochał się to czy powinienem jej o tym powiedzieć ? Nie chciałbym aby się mną brzydziła a zdrugiej strony szczerość bardzo ważna.
    • Wszedzie pelno watkow "samotnych" ludzi, narzekajacych jak bardzo jest im trudno byc samemu/samej. Nawet beda narzekac do siebie nawzajem, a nikt nie wpadnie na pomysl zeby poloczyc sie i dac szanse sobie i innym, oraz stworzyc cos nowego. Mysle ze problem jest psychice tzw "samotnej" osoby. Przeciez nikt nie zyje na odludziu. Osobiscie sadze ze samotni to ludzie ktorzy sa zbyt wymagajacy, lub niedostepni, albo po prostu oczekuja idealnego partnera, "na wyrost", np; przecie...
    • Starczy popatrzeć, które wątki mają najwięcej postów. Te o samotności, prawda? Samotni single... samotne dziewczyny... samotne mężatki, samotni żonaci... Wydawać by się mogło, że w celu znalezienia partnera lub chociaż kogoś, kto nas zrozumie i pocieszy, starczy kliknąc na to forum. A jednak... a jednak nie...
    • Czy isnieje coś takiego jak grupy wsparcia dla ludzi samotnych, rozwiedzionych, którzy nie mają przyjaciół i nie moga sobie poradzić z tymi trudnymi w życiu chwilami? Czasem rodzice nie wystarczają...
    • .. na nowy związek oczywiście. Pytam tak, trochę z ciekawości, nie to żebym już miała ciśnienie, ale moze kiedyś się pojawi:) jestem świeżo po rozpadzie związku, i następny raczej mi nie w główie, na razie dobrze mi tak jak jest. Czy samotna kobieta z dwojką dzieci bardzo odstrasza? Jakos w najbliższym otoczeniu nie slyszalam o takim związku, mama z jednym maluszkiem juz częściej.przyjaciółka powiedziała mi , ze jezeli mężczyzna pokocha kobietę, to pokocha też jej dzieci. Pewnie...
    • ZOFIA MA JAK ZWYKLE RACJĘ, POWAŻNIE.
    • Po prostu smutno mi i tyle.Ciągle jest tak samo, nic się nie zmienia.Brakuje mi bliskiej osoby, kogoś komu zależałoby na mnie( oprócz koleżanek ,które doceniają mnie jako idealną opiekunkę do swoich dzieci). Ale ja potrzebuję czegoś więcej. Dlaczego ciągle jestem sama? Wiem ,że są osoby , którym zależy na mnie ,ale nic dalej się nie dzieje.Wszystko tkwi ciągle w tym samym miejscu. I te samotne niedzielne popołudnia...
    • Dlaczego kobiety samotne po trzydziestce (najbardziej te niezamezne, ale również rozwodki)są dyskryminowane i wyśmiewane ? Tylko nie mówcie że tak nie jest.
    • Moj chlopak jak sie dowiedzial ze jestem w ciazy (nie uchronilismy sie przed tym najlepiej) postawil mi ultimatum: albo on albo dziecko... ale nie obydwie rzeczy naraz. Ja sie na aborcje nie zdecyduje (chce miec to dziecko i stracilam zaufanie do czlowieka ktorego kocham, ktory mnie stawia "pod sciana"), wiec wiem ze bede wychowywac dziecko z pomoca mojej rodziny (na razie bedac w ciazy chodze normalnie do pracy, mieszkam z dala od rodziny, na ktorych wsparcie moge liczyc), bez ...
    • Mam bardzo zlozony przypadek, ale moze tylko mi sie tak wydaje i bestronnie bedzie latwiej Wam mi cos poradzic. Mam 30 lat, dzieci w wieku 5 l. dziewczynka i 2,5roku chlopiec. Mieszkam z mama w duzym miescie-bedac w II w ciazy wyprowadzilam sie od meza i tak juz zostalo.Tak na marginesie maz ma sklonosci (napady) psychopatyczne,despotyczne choc na co dzien dla innych to b.mily czlowiek- az ciezko uwierzyc. Widuje dzieci wtedy kiedy mu po drodze, a po drodze mu rzedko (1,5 h w ty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się