murzek 17.08.05, 17:53 Witam, czy ktoś z Was wie albo testował picie Bratka? Czy to prawda że zapobiega powstawaniu nowym wypryskom i wygładza skóre? pozdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiatek223 Re: BRATEK 17.08.05, 18:50 czesc!!! Ja uzywalam przez dluzszy czas bratków i musze powiedziec ze bylam bardzo zadowolona. Jak na pewno wiesz bratki oczyszczaja krew i dlatego tez nie mialam problemów z chodzeniem do kibelka, poza tym pomagaly mi tez na cere. Moja babcia wyleczyla u swpich dzieci egzeme, wlasnie bratkami, bo kiedys nie nylo zadnych specjalnych masci, leków. Teraz nie moge pic bratkow, ani rumianku nad czym bardzo ubolewam, bo lecze sie homeopatycznie, a przy tym nie mozna stosowac ziół. pozdrawiam Odpowiedz Link
deczi Re: BRATEK 18.08.05, 09:30 Owszem, ale tylko wtedy, gdy problemy z cerą spowodowane są zaburzeniami trawienia. Piłam go w czasach licealnych. Cera była w zasadzie czysta, ale na czole miałam trochę drobnych, kaszkowatych wyprysków. Bratek może nico złagodził objawy, ale nie usunął ich całkowicie. Pomógł za to uregulować cykl miesięczny i odjął mi 2 kilo. Ponieważ jest jednym z ziół polecanych do oczyszczania organizmu, warto go pić tak czy inaczej. Ja robiłam sobie miesięczne kuracje: raz dziennie szklanka wywaru, po miesiącu przerwa na jakiś czas. Pozdr. D. Odpowiedz Link