isabelchen 22.05.07, 22:17 czy to to samo? tuczy? działa na agorę? ******************* pozdroofki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esowx1 Re: Setaloft, Asentra, Zoloft.... 22.05.07, 23:02 Wszystikie te 3 leki to jeden związek czyli sertralina więc chyba to samo. Nie tuczą. O ile mi wiadomo. Odpowiedz Link
esowx1 Re: Setaloft, Asentra, Zoloft.... 22.05.07, 23:03 acha, no i przepisywane na agorafobię, ponoć działa, ale ja nie brałam sertarliny. na moją agorafobię pomogły neuroleptyki. Odpowiedz Link
lookfor84 Re: Setaloft, Asentra, Zoloft.... 22.05.07, 23:49 Brałam Asentrę przez kilka miesiecy w zeszłym roku.Nie przytyłam po niej, ale byłam z początku mocno rozkojarzona i spałam mnóstwo.Po pewnym czasie to uczucie rozkojarzenia, takiego jakby "przyćpania" mija, ale spałam minimum 12 godzin na dobę ciągle, biorąc 50 mg. Odpowiedz Link
miriam11 Re: Setaloft, Asentra, Zoloft.... 23.05.07, 06:49 To samo, nie tuczy. Nie wiem jak na klasyczną agorę, ale na lęki w depresji u mnie Zoloft nie działał zupełnie. A brałam w pewnym momencie aż 150 mg. I nic - tzn owszem - depresję wyleczył, lęki zostały. Odpowiedz Link
isabelchen Re: Setaloft, Asentra, Zoloft.... 23.05.07, 08:46 dzięki za info! a inne pytanko: czy cital działał w Waszym przypadku na agorę????????, biorę drugie opakowanie i mam gorszego doła (to tak w skrócie, bo pojawiły się napady paniki, czego nie miałam nawet przed kuracją) *) mam już przepisany ten setaloft w razie czego, nie wiem, czy dać szansę citalowi jeszcze.......... buziaki Odpowiedz Link
miriam11 Re: Setaloft, Asentra, Zoloft.... 23.05.07, 11:34 Znowu moge napisac tylko o "zwyklych" lękach - u mnie Cital też tak sobie. No dobra - powiem krótko - na moje sine lęki u mnie działały tylko 2 leki: seroxat i Mirtastad (ten drugi lepiej). Reszta śednio lub wcale, z tych co brałam. Odpowiedz Link
isabelchen Re: Setaloft, Asentra, Zoloft.... 23.05.07, 14:42 no właśnie, najlepszy był seroxat, ale spasłam się po nim strasznie, na citalu powoli chudnę, przy zmianie diety również, ja mam wrażenie, że Cital nasila lęki, ale słabo działa stąd te objawy Odpowiedz Link
miriam11 Re: Setaloft, Asentra, Zoloft.... 23.05.07, 14:47 isabelchen napisała: > no właśnie, > najlepszy był seroxat, ale spasłam się po nim strasznie, He he, połykaj sobie Rispolept, to przestaniesz narzekać na seroxat (Rispolept to taki atypowy neuroleptyk, ja go miałam jako stabilizator nastroju, sprawdzał się fantastycznie, przy okazji lęki też wyłączył przepięknie, tyle że mały bonus - +6 w miesiąc) Ale i tak powiedziałam psychiatrze, że jeśli aktualnie brany mój stabilizator kiedykolwiek przestanie się sprawdzać, to wrócę do rispoleptu, bo jest genialny. Mimo wszystko. Odpowiedz Link
lookfor84 Re: Setaloft, Asentra, Zoloft.... 23.05.07, 14:57 A ja biorę Rispolept juz dwa lata prawie.To prawda, trochę przytyłam, ale niedużo to jest naprawdę...Ze 4 kg przez cały ten czas.Ale wyglądałam paskudnie, bo dużo wcześniej schudłam, więc wyszło bardzo dobrze. Za to śpię mnóstwo, co mnie już zaczyna męczyć. Odpowiedz Link
allan122 Re: Setaloft, Asentra, Zoloft.... 26.05.07, 20:57 Nic mi te leki nie przypominają żebym je brał także nie potrafię ći odpowiedzieć.Ja biore stimulaton depakine ketrel i nic ponich nie przytyłem lęki ustąpily i śpie dużo lepiej.Nara Odpowiedz Link
rudziaa5 Re: Setaloft, Asentra, Zoloft.... 24.05.07, 15:15 cześć! Te leki nie tuczą, często powodują utratę masy ciała,zwłaszcza w początkowym okresie ich stosowania.Pozdrawiam Odpowiedz Link