edyta373 18.02.05, 18:34 witam.. mam do Was pytanie.Moze wydac sie troche smieszne,lecz... prosze Was o podanie przepisu na kurczaka piri-piri.. Wiem,ze receptura pochodzi z Portugalii. Za informacje bylabym ogromnie wdzieczna Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xavier111 Re: piri-piri 18.02.05, 23:59 widzialem juz rozniaste przepisy na kurczaka piri piri podawane w polsce, wszystkie majace niewiele wspolnego z tym co sie je w portugalii. bo kurczak piri piri to zaden przepis w sumie, po prostu zwykly kurczak upieczony na grilu a nastepnie polany bardzo ostrym sosem piri piri, do dostania w kazdym supermarkecie w portugalii, a gdzie za granica to nie wiem. i ot, caly przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: piri-piri 20.02.05, 00:09 Mam nadzieje, ze znasz angielski albo niemiecki... www.fiery-foods.com/dave/portugal.asp www.leitesculinaria.com/recipes/piri_chicken.html www.grillsportverein.de/grillrezepte/detailrezept00006618.html Ogolnie google "frango piri-piri" Przepis jest oryginalnie afrykanski i caly cymes w sosie piri-piri, reszta to zwylky kurczk z grilla. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta373 Re: piri-piri 20.02.05, 09:47 witam.. dziekuje Wam za pomoc.. pozdrawiam edyta Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek268 Re: piri-piri 29.03.05, 21:14 Witaj Edyto, przepisu Ci nie podam, ale zapraszam serdecznie na fango no churasco na Kabaty, ul. Wawozowa 6. Lokal nazywa sie Marianos i z tego co wiem posiada jedynego grilla portugalskiego w polsce. Zapraszam. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
edyta373 Re: piri-piri 30.03.05, 19:03 Tomku witaj.. dziekuje za zaproszenie,lecz chyba nie skorzystam..dzieli nas ponad 1000 km ale musze przyznac..kurczak piri-piri palce lizac Edyta pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek268 Re: piri-piri 01.04.05, 00:24 Witaj ponownie, faktycznie odleglosc jest pewnym problemem :) Zapraszam zatem przy okazji. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś