janou 19.02.12, 12:31 kilka wakacyjnych fotek mlodszego syna z rodzinka. moja ukochana wnuczka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marguy Re: Alpy La Plagne 19.02.12, 20:12 Troszke im napadalo, w koncu maja w Alpach naprawde dobry sezon. Odpowiedz Link
kwiatek_leona Re: Alpy La Plagne 19.02.12, 20:26 Piekne miejsce! A wnuczce zycze, zeby wyrosla na francuska Picabo Street Odpowiedz Link
metodiw Re: Alpy La Plagne 19.02.12, 21:45 Śnieg w Alpach wygląda pięknie, u mnie na ulicach dużo gorzej W ubiegłym tygodniu padał jak szalony, teraz znów topnieje, ech... A wnuczka sportsmenka Moja na razie twierdzi, że śnieg jest be, bo jej buciki brudzi Tylko na sankach pozwala się wozić Odpowiedz Link
felinecaline Re: Alpy La Plagne 19.02.12, 21:57 Jak ja to luuubie.. ."puchowy sniegu treeeen" (na obrazku). le trzeba przyznac, ze widoki piekne, pogoda wspaniala a narciareczka swietnie sie zapowiada. Odpowiedz Link
kasik68 Re: Alpy La Plagne 20.02.12, 13:51 O takie waruneczki, to ja kocham. I pozdrowienia dla narciarki!! Odpowiedz Link
janou Re: Alpy La Plagne 20.02.12, 22:19 Jutro narciarka bedzie u babci w Owerni,ale sniegu juz nie ma,tylko mroz zostal Gdzie nas nie ma? z daleka z bliska Odpowiedz Link
felinecaline Re: Alpy La Plagne 20.02.12, 22:34 Babcia napewno wynagrodzi wnusi brak sniegu i zapewni ciekawy i przyjemny pobyt. Moze Jej poopowiadasz o Twoich (i Jej przeciez tez) polskich "korzeniach"? Odpowiedz Link
janou Re: Alpy La Plagne 21.02.12, 21:48 Wnuczka od dawna wie ze mama to Francuzka ze tatus Polak,ze mama Bretonka a tatus to takie pomieszanie z Wilnem? z Wadowicami,Bialymstokiem i kto wie jeszcze z czym. Mala byla nawet w Polsce,objechala od zachodniej granicy przez Poznan,Gdansk ,Malbork,Gizycko,Bialystok,Warszawe i Krakow....w brzuchu mamy! Ale najbardziej sie jej podoba fotka z babcia na lyzwach,bo ona na nartach owszem ale na lyzwach to jest to!!! Odpowiedz Link
felinecaline Re: Alpy La Plagne 21.02.12, 22:10 Madra dziewczynka, zdjecie Babci na lyzwach jest przesliczne. No i jaka podrozniczka i to w stanie zaledwie "poczetym" Ucaluj Ja od Ciotki "kotowatej". Odpowiedz Link
felinecaline Re: Alpy La Plagne 21.02.12, 22:15 A wiesz, ze ja od pierwszego spotkania wyczulam w Tobie jakas "wilenskosc"? Mialas takie szczegolne "cos" wspolnego z moja dawna tutejsza znajoma pochodzaca wlasnie z Wilna.Tlumaczylam jej przez lata listy do rodziny tamze i w okolicy a ona oplacala swoja tlumaczke truskawkami prosto z grzadki albo jajkami od osobistej ulubionej kurki. Odpowiedz Link
janou Re: Alpy La Plagne 21.02.12, 22:31 Moze i tak,bo to wlasnie babcia z Wilna mnie wychowala w Polsce i do niej jestem podobna a nie do mamy i babci z Wadowic a syn pierwszej i corka drugiej spotkali sie w Owerni! Odpowiedz Link
felinecaline Re: Alpy La Plagne 23.02.12, 23:38 Soeurette, dzis przekopalam sie przez istna lawine (niemal doslownie, bo zwalila sie na mnie zawartosc kilku polek biblioteczki) ksiazek, czasopism i innej papierasse.Po wygrzebaniu sie na powierzchnie z radoscia stwierdzilam, ze bede miala z czego zrobic Ci drobny prezencik (mam nadzieje, ze lubisz starawe ksiazki).znalazlam mianowicie ksiazeczke a moze raczej zaledwie broszurke o ...Wilnie z ...lat '70 (!!!!). Wyekspediuje ja do Ciebie w przyszlym tygodniu. Odpowiedz Link