annaka1 26.04.03, 22:41 prosze o rade jak należy się odżywiac przy domniemaniu że są wrzody żołądka. Zrobiłam test na bakterie h...... i wyszedł pozytywny. Zanim pójde do lekarza chciałabym wiedzieć czego nie mogę jeść a co tak. Dziękuję. Link Zgłoś Obserwuj wątek
mouchi Re: wrzody 28.04.03, 11:27 annaka1 napisała: > prosze o rade jak należy się odżywiac przy domniemaniu że są wrzody żołądka. > Zrobiłam test na bakterie h...... i wyszedł pozytywny. Zanim pójde do lekarza > chciałabym wiedzieć czego nie mogę jeść a co tak. Dziękuję. idź do lekarza jak najszybciej, powie Ci też czego nie jeść. generalnie wszystkich świństw z chemią: wędliny kupne, słodycze z tym chemicznymi barwnikami, gotowe dania, sosy (Uncle Ben's jest ok). najlepiej powie Ci Twój żołądek, co mu pasuje, a co nie. Link Zgłoś
mouchi Re: wrzody p.s. 28.04.03, 11:29 annaka1 napisała: > prosze o rade jak należy się odżywiac przy domniemaniu że są wrzody żołądka. > Zrobiłam test na bakterie h...... i wyszedł pozytywny. Zanim pójde do lekarza > chciałabym wiedzieć czego nie mogę jeść a co tak. Dziękuję. zapomniałam o ważnej rzeczy. świetnie pomaga siemię laniane na czczo, taki glut do picia Link Zgłoś
amorek69 Re: wrzody 29.04.03, 17:09 Unikaj ostrych potraw/przypraw. To morderstwo dla owrzodzonego żołądka. Jak również wszelkich konserwantów, gazowanych napojów, kawy (chyba ze z mlekiem), słodyczy, alkoholu, kwaśnych owoców. Polecam dietę nisko tłuszczową. Z mięs cycki kurczaka, ale parowane lub gotowane, bądź tuńczyk w sosie własnym. Ale przede wszystkim... WIZYTA U LEKARZA. Wrzód to, mówiąc najprościej, rana w ścianie żołądka. Link Zgłoś