09.05.14, 21:50
Witam
Dziewczyny mam pytanie odnośnie czesania. Co lepiej zakupić szczotkę czy grzebień? Jak sprawują się te obrotowe? Na razie mam mały grzebień, ale coraz więcej włosów, więc muszę zmienić, żeby po kąpieli nie było problemu. Sisi nie ma jeszcze 6 m-cy i chciałabym jak najdłużej uchronić ją przed fryzjerem. Poza tym, czy stosowałyście spray z olejkiem nerkowym firmy TRIXIE? Warto?
Pozdrawiam Lila
Obserwuj wątek
    • paulamu Re: Czesanie 09.05.14, 23:08
      a to fryzjer taki straszny ze trzeba psa chronic? Pomijajac ze bedzie brzydko obciety nie ma strachy a zwlaszcza ze lato sie zbliza, ja mojego na 6 miesiecy obcielam, pomarzl troche ale nic mu nie bylo teraz w sloncu nie sapie po 5 minutach...no chyba ze bedziesz psinke wystawiac. Ja polecam grzebien, szczotka sprawdza sie przy krotkich wlosach bo za wiele do wyczesywania nie ma, a grzebien jest po prostu dokladniejszy
      • liliansob Re: Czesanie 10.05.14, 13:57
        Fryzjer nie jest straszny, ale chciałabym jak najdłużej zachować u niej dłuższy włos. Podobają mi się takie puchacze. Nie chcę jej nigdzie wystawiać, na razie nie ma upałów, więc spoko. Potem zobaczymy. Te grzebienie obrotowe sprawdzają się? Używa ktoś?
        Pozdrawiam
        • an3czka2 Re: Czesanie 10.05.14, 19:19
          Kochana szczotka jest potrzebna i przynajmniej 2 grzebienie. Grzebienie jeden rzadszy, drugi gęściejszy. Mogą być obrotowe, ale jeden powinien być zwykły metalowy. Szczotka też jest potrzebna, powinna być metalowa, bez kuleczek na końcówkach. Przydaje się też grzebień do wyczesywania pod oczkami, taki mały, nazywany często do wyczesywania wąsów. Olejek norkowy z trixa raczej odpada jeśli piesek ma w części bialą szatę, powoduje żółknięcie. Są inne preparaty do wyczesywania, bez zawartości tego olejku. Fajnie że chcesz utrzymać długą sierść, wygląda ślicznie. Co do upałów to sierść chroni skórę, a pies reguluje temperaturę ciała pyskiem i poduszkami na łapkach.
          Pozdrawiam Ania.
          • liliansob Re: Czesanie 11.05.14, 15:05
            Aniu dziekuję Ci bardzo. Czekałam na Twoją odpowiedź.
            Pozdrawiam
            • an3czka2 Re: Czesanie 11.05.14, 19:49
              Miło mi że mogłam pomóc :). Tu z resztą znajdziesz nie jedną chętną dziewczynę do pomocy, takie już tu są kobietki miłe :). Można napisać o każdym problemie i zawsze któraś z nas pomoże.
              Pozdrawiam Ania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka